Warffum en Farmsum delen punten

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Warffum deelde zondagmiddag de punten met Farmsum. In een voor het publiek aantrekkelijk duel werd het een 2-2 gelijkspel waarbij de thuisploeg op basis van de kansenverhouding een zege had verdiend.
Warffum en Farmsum waren in de eerste helft aardig aan elkaar gewaagd. Beide teams kregen in de beginfase al wat kansjes om de score te openen maar toch moesten de toeschouwers tot halverwege de eerste helft wachten voordat er een verandering in de score kwam. Helaas voor Warffum en zijn aanhang waren het de gasten die scoorden maar een minuut later stonden beide ploegen, door een goal van Robbert Bos, alweer op gelijke hoogte. Tot aan de rust veranderde er verder niets meer aan de stand hoewel de Warffumers gezien het spelbeeld van na de 1-1 wel meer had verdiend.

In de tweede helft zag het er naar uit dat de ploeg van Simon Bos zich toch zou gaan belonen. Het was Robbert Bos die zijn ploeg al snel op een 2-1 voorsprong zette. Farmsum wankelde nu echt en het wachten was eigenlijk op de genadeklap die de thuisploeg de bezoekers zou toedienen. Die genadeklap bleef echter uit omdat de kansen die de gastheren kregen niet verzilverd werden. Waar Warffum de kansen op meer liet liggen profiteerde Farmsum van een fout in de defensie van de thuisploeg en kwam daardoor goedkoop aan zijn gelijkmaker. Zo stond er met nog ruim twintig minuten te spelen een 2-2 stand op het scorebord. Een stand die, ondanks dat Warffum zeker de kans kreeg om wat aan de score te veranderen, uiteindelijk ook de eindstand zou worden. Dat zorgde na afloop bij Warffum-trainer Simon Bos voor een gevoel dat er voor zijn ploeg duidelijk meer in had gezeten. ,,Qua veldoverwicht hadden wij het meeste recht op de overwinning. Na de 8-1 nederlaag van vorige week tegen SVZ herstelden we ons tegen Farmsum goed en vandaar dat ik het de ploeg gegund had om de drie punten in eigen huis te houden. We zijn echter op de goede weg en ik heb er alle vertrouwen in dat we snel onze eerste zege gaan behalen.”
Bron: Ommelander Courant