Gelijkspel Fc Grootegast, winst voor Marum en FC LEO

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een voorbeschouwing worden.
Voor de tweede keer op rij werd er door Fc Grootegast niet gescoord in dit nog prille seizoen. Een 0-0 tegen Stiens was zaterdag het resultaat voor de ploeg van Johan Wardenier die daar niet tevreden mee was. Zijn ploeg kreeg namelijk voldoende kansen om tot scoren te komen maar alles wat er gebeurde, er kwamen geen goals voor de groenhemden. Zaterdag wacht een pittige tegenstander voor Fc Grootegast als het op bezoek gaat in Zwaagwesteinde waar de plaatselijke hoofdmacht met negen punten uit drie duels zich samen met Wykels Hallum koploper mag noemen in 3B. Geen gemakkelijke klus voor de Grootegasters die een zege uiteraard goed kunnen gebruiken. Gezien de kracht van Zwaagwesteinde, en zijn ongetwijfeld fanatieke aanhang, zal het echt een ‘hell of a job’ worden voor de bezoekers om met drie punten uit Zwaagwesteinde huiswaarts te keren. Daarom denk ik dat de zaterdagclub uit Grootegast maximaal een punt aan het duel tegen de Friezen zal overhouden.
SV Marum verloor zaterdag met 3-2 van SC Stadspark. Dat was direct de eerste nederlaag voor de Marumers die waren begonnen met een driepunter tegen Helpman en Godlinze. Zaterdag komt Aduard 2000 op bezoek in Marum. Beide ploegen speelden vorig seizoen nog in de tweede klasse maar degradeerden beide rechtstreeks. Het onderlinge treffen in Marum eindigde vorig seizoen in een 1-2 overwinning voor Aduard dus wat dat betreft is de equipe van het duo Poll/Pranger gewaarschuwd. Toch moeten de Marumers, met zijn trouwe aanhang langs de lijn in staat worden geacht om de drie punten in eigen huis te houden tegen een opponent die nog wel ongeslagen is. Twee keer een gelijkspel en een keer winst zorgden voor vijf punten voor Aduard dat daardoor een punt minder heeft dan Marum. Wat dat betreft is het al een cruciaal duel voor beide teams. Bij winst is het aanhaken bij de kop van de ranglijst en bij verlies wordt het toch even pas op de plaats.
FC LEO gaat in 4B alleen aan de leiding maar dat is een beetje een vertekend beeld. SC Twijzel heeft zijn twee gespeelde duels de maximale score weten te bereiken en staat daarom in verliespunten twee op FC LEO voor. De Leensters speelden in de eerste competitieronde namelijk met 3-3 gelijk tegen Anjum en wonnen vervolgens van Suameer en Niekerk. Zaterdag komt ASC’75 naar Leens. Augustinusga-Surhuizum Combinatie speelde tot nu toe twee duels en wist daar een punt aan over te houden. Op papier moet FC LEO zijn vierde wedstrijd winnend kunnen afsluiten hoewel er wel een addertje onder het gras zit. Friese ploegen spelen vaak met een tomeloze inzet en kunnen vaak vanuit het niets een duel laten kantelen. FC LEO-trainer Klaas van der Ploeg vertelde vorig week dat het enthousiasme van zijn ploeg ook wel eens nadelig kan werken. Dan gaat het allemaal wat te gehaast vertelde de Winsumer die er echter hard aan werkt om zijn team wat rustiger te laten spelen. Ondanks deze ‘handicap’ voorspel ik toch een ‘een’ voor het duel FC LEO-ASC’75.