Een 'drie' voor Noordpool en Middelstum en winst Corenos en Poolster.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een voorbeschouwing worden.
Noordpool gaat zaterdag naar de Esserberg voor zijn uitduel tegen de zaterdagtak van Be Quick. Na de complete offday van vorige week tegen HS’88 hebben de mannen van Willem Kluin wel wat recht te zetten. De Esserbergbewoners wisten aan hun eerste drie duels vier punten over te houden en staan daarmee op een zevende plaats. Noordpool staat na het verlies tegen HS’88 zes punten en vindt zich terug op een vijfde plaats. Een cruciaal duel dus voor de Uithuizers die bij een eventueel verlies even een stap terug moeten doen. Het voordeel voor Noordpool is dat er op kunstgras gespeeld wordt waar de geel/zwarten normaal gesproken wel goed mee overweg kunnen. Toch zal het geen gemakkelijke middag worden tegen een tegenstander die vorig seizoen in zijn thuiswedstrijden acht keer als winnaar van het veld stapte. Daarom wordt morgen een ‘drietje’ voor Noordpool.
Middelstum gaat op bezoek bij het nog puntloze GVAV Rapiditas dat al drie keer stevig klop kreeg. Mamio, Pelikaan S en Poolster waren te sterk voor GVAV Rapiditas dat uiteraard zijn eerste punten graag wil halen. Middelstum boekte zaterdag zijn eerste winst. Tegen Westerlee werd er met 2-0 gewonnen wat ik niet heel bijzonder vond. Ik heb Westerlee tegen Noordpool zien spelen en als degradant maakte het toen een povere indruk. Wat betreft doet Middelstum er goed aan om niet te denken, dit gaan ‘gewoon’ drie punten worden. Er zal gestreden moeten worden voor de winst hoewel ik denk dat als de ‘kruitdampen’ zijn opgetrokken er een gelijke stand op het scorebord staat.
Corenos mag het zaterdag opnemen tegen Mamio. De Roodeschoolsters wonnen zaterdag, na een 2-0 achterstand bij rust uiteindelijk met 3-2 van GEO. Een prima resultaat voor de mannen van speler/trainer Erik Zuidema die al een paar keer dicht bij een overwinning waren. Mamio speelde tot nu toe twee keer en won beide duels ruim. Tegen GVAV Rapiditas werd het 6- 1 en VVK werd op een 3-0 nederlaag getrakteerd. Dat zorgt voor alle hens aan dek bij Corenos want dat is het met een ploeg als Mamio, als het draait dan gaan ze als een brandweer. Toch denk ik dat het thuisvoordeel de Roodeschoolsters drie punten gaat opleveren zodat Corenos een paar plaatsen op de ranglijst gaat klimmen.

Poolster en Westerlee kwamen elkaar vorig jaar in de derde klasse tegen. Poolster degradeerde rechtstreeks en Westerlee volgende enkele weken later door in een tweeluik met Godlinze het onderspit te delven. Nu zijn beide vierdeklasser en kende de formatie van Jeroen de Munck een prima start met overwinningen tegen Middelstum en GVAV Rapiditas. Gezien de stappen die de ploeg uit Spijk maakt moet een zege in Westerlee, dat nog niet echt geweldig draait, er gewoon inzitten zodat Poolster met drie punten huiswaarts keert.