Verlies Noordwolde, winst De Fivel en punt voor Godlinze

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een voorbeschouwing worden.
Noordwolde krijgt de ‘oudjes’ van SC Stadspark op bezoek. Het team van Roy Kamps zorgde vorig weekend voor een stunt door Lycurgus in eigen huis te verslaan. De zege in Groningen zorgde voor de eerste punten voor de geelhemden die daar zaterdag een of meerdere aan toe zullen willen voegen. Dat zal echter een lastige klus worden voor de thuisploeg tegen een geroutineerd SC Stadspark. De stadjerders, met spelers in de gelederen die op een hoger niveau hebben gespeeld, zijn na drie duels nog ongeslagen en gaan samen met Zuidhorn en De Fivel aan de leiding in 3C-zaterdag en ik dat SC Stadspark met de drie punten huiswaarts gaat keren.
De Fivel krijgt Helpman op bezoek in Zeerijp. De Riepsters zijn nog ongeslagen in het nog prille seizoen en willen daar uiteraard graag een vervolg aan geven. Dat moet zaterdag tegen een ploeg gebeuren die zijn tot nu toe gespeelde duels heeft verloren. Twee keer werd er door Helpman thuis met een doelpunt verschil verloren en uit tegen NEC Delfzijl ging het met 1-3 ten onder. Dat betekent dat De Fivel een ploeg op bezoek krijgt die vrijuit kan spelen. Helpman staat samen met Lycurgus onderaan en de ‘Riepsters’ zijn medekoploper zodat ieder resultaat, behalve een geweldige zeperd, pure winst voor de stadjerders zal betekenen. Een kleine nederlaag tegen de koploper kan, een punt zou prachtig zijn en een overwinning uit Zeerijp mee naar huis nemen zou een stunt zijn. Daarom kan het weleens een lastige middag worden voor de ploeg van Ronald Vermeulen die in een moeizaam duel de punten toch in eigen huis zal houden.
Godlinze won zaterdag van VV Groningen en mag zaterdag tegen een andere oude bekende uitkomen. De ‘Glinzers’ gaan op bezoek bij Zuidhorn dat vorig seizoen via de nacompetitie wist te promoveren. Zuidhorn is sterk aan het seizoen begonnen en gaat samen met SC Stadspark en De Fivel aan de leiding in 3C. Geen gemakkelijke klus voor Godlinze dat vorig seizoen met 1-0 won in Zuidhorn. Dus er liggen kansen voor het team van Peter Ernst die nog niet over alle spelers in zijn selectie kan beschikken. Gezien de sterke start van Zuidhorn zou een puntendeling iets zijn waar Godlinze vooraf misschien wel direct voor zou tekenen.