FC LEO koploper na winst op Niekerk.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

FC LEO boekte zaterdag een knappe overwinning op Niekerk. In Niekerk werd het 3-2 voor de formatie van Klaas van der Ploeg die zag dat Rowan Rozema in dit duel weer twee keer scoorde.
FC LEO had het vooral moeilijk met zichzelf in het duel tegen Niekerk. Het enthousiasme waar de Leensters Niekerk bestreden zorgde namelijk voor onzorgvuldigheid in het spel van FC LEO. Was de ploeg van trainer Klaas van der Ploeg in de eerste helft wat zorgvuldiger in de passing geweest dan had de ruststand er waarschijnlijk heel anders uitgezien dan de 2-1 die er nu naar vijfenveertig op het scorebord stond. Rowan Rozema was beide keren de schutter voor FC LEO dat wel moest toestaan dat Niekerk in de 44e minuut terugkwam tot 1-2.

Direct na de rust moesten de bezoekers een tweede tegentreffer incasseren. Dat was een tegenvaller voor de gasten die echter met nog meer elan op jacht naar een derde goal gingen. Maar precies zoals in de eerste helft was FC LEO ook in het tweede deel van de wedstrijd te onrustig in zijn spel. In de haast om zo snel mogelijk weer op voorsprong te komen ging er te veel fout aan de kant van de Leensters maar in de 74e minuut toch de beloning kreeg die het wel verdiende. Marko Rietema diende als eindstation na een goed lopende aanval van de Leensters en scoorde de 2-3. Na de derde goal zag Klaas van der Ploeg dat FC LEO nu opeens wel rustiger kon spelen en niet meer in de problemen kwam. ,,We hadden het in grote delen van de wedstrijd lastig met onszelf omdat we te graag willen. Dat hoort echter bij een jonge ploeg en we werken er hard aan om dat te verbeteren. Verder ben ik tevreden met onze start van de competitie. Na twee keer een uitwedstrijd en een thuisduel staan we op zeven punten en mogen we spreken van een prima start van het seizoen.”
Bron: Ommelander Courant