Een gelijkspel voor Loppersum en De Heracliden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een voorbeschouwing worden totaal van zevenentwintig verenigingen wel heel veel .
Loppersum won zaterdag met 3-0 van Drenthina . Voor de Lopsters was dat de eerste overwinningen nadat de ploeg van Jaap Danhof met twee nederlagen begonnen was. Zaterdag wacht Rouveen als de volgende tegenstander. De ploeg uit Overijssel verloor zijn laatste twee duels en zal daarom gebrand zijn op een zege. Vorig seizoen keerde Loppersum met een 2-1 nederlaag huiswaarts en een jaar eerder werd het 4-0 voor Rouveen. Daarom denk ik dat op voorhand voor een puntendeling zouden tekenen in een uitduel die als lastig gezien mag worden.
De Heracliden gaat naar Emmen voor zijn tweede uitduel als tweede klasser. Het keurkorps van Jan Medema kreeg zaterdag in Uithuizermeeden een pak slaag van Noordscheschut. Het werd een 10-4 nederlaag voor de thuisploeg die nog op zijn eerste punten wacht. Die eerste punten moeten er kunnen komen tegen Drenthina dat aan zijn eerste drie duels drie punten overhield. De Heracliden moet daarom in staat worden geacht om met minimaal een punt huiswaarts te keren.