Eerste zege VIBOA, Bedum neemt punt mee uit Buitenpost

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een totaal van zevenentwintig verenigingen wel heel veel voorbeschouwing worden.
Zaterdag liep niet alles op rolletjes bij het eerste elftal van VIBOA. Spelers die te laat kwamen of het sportpark in Damwoude helemaal niet konden vinden zorgde uiteraard niet voor de juiste voorbereiding voor het duel tegen Broekster Boys. De Winsumers verloren dan ook van Broekster Boys en zijn op dit moment rode lantaarndrager in zaterdag 1E. Dat is natuurlijk niet een plaats waar de Winsumers zich graag zien staan en daarom wordt het duel VIBOA-DZOH er een waar extra druk op staat. DZOH werd vorig seizoen kampioen in de tweede klasse en heeft tot nu toe vier punten uit drie duels weten te halen. Thuis werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen ON, uit gewonnen van Olde Veste en vorig weekend was Buitenpost te sterk voor de ploeg uit Emmen. Viboa speelde tegen LTC gelijk en verloor van Broekster Boys en VEV’67 waarbij het verlies tegen VEV’67 pas in de slotfase tot stand kwam. Daarom zullen de Winsumers zaterdag vol gas gaan geven om de punten in eigen huis te houden. Met vier punten uit vier duels ziet de wereld er namelijk opeens heel anders uit. Daarom verwacht ik dat de thuisploeg zaterdag zijn eerste seizoensoverwinning gaat behalen tegen een DZOH wat nog een beetje wisselvallig is.

SV Bedum gaat zaterdag op bezoek in Buitenpost. Vorig seizoen werd het 2-3 in Buitenpost en ik denk dat René Wollerich daar nu direct voor tekent. Dat zou ook voor de Bedumers de eerste zege zijn namelijk. Een gelijkspel tegen Olde Veste en ON en een nederlaag tegen PKC zorgen voor twee punten en mag je van een matige start spreken. Maar misschien het tij in Buitenpost voor de Bedumers die ik echter met een punt huiswaarts zie keren omdat de thuisploeg geen twee keer achter elkaar voor zijn eigen thuispubliek wil verliezen.