Winst voor Hunsingo en Kloosterburen en punt voor Warffum en SV Bedum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een totaal van zevenentwintig verenigingen wel heel veel voorbeschouwing worden.
Hunsingo won zondag zeer verdiend van Bellingwolde. Dat was ook even nodig na de miskleun van een week eerder tegen HSC toen de Winsumers een ruime nederlaag en twee rode kaarten te verwerken kreeg. In Bellingwolde zat dit scenario er bijna weer in maar gelukkig voor de Winsumers bleef het bij een rode kaart en werd de 0-2 over de streep getrokken. Zondag wacht Amicitia VMC als tegenstander. Een ploeg die de formatie van Henry Kramer niet zal onderschatten want Amicitia verloor vorig seizoen zes punten aan Hunsingo. Dat betekent een beetje dat het spel van Hunsingo de Amicitianen waarschijnlijk niet ligt. Dat kan waarbij het woord angstgegner misschien wel van toepassing is. Daarom verwacht ik dat zondag de drie punten weleens in Winsum kunnen blijven.

SV Bedum gaat naar VVK-zondag. De Bedumers wonnen vorige week van Engelbert en dat geeft de burger weer moed in de selectie van Dick Visser. De Bedumers ontmoeten een VVK dat nog wat tegen zichzelf loopt te voetballen waar het onbevangen spelende Bedum punten tegen kan scoren. Het zal niet gemakkelijk worden omdat de thuisploeg namelijk van de hatelijke 0 af wil. Daarom denk ik dat beide ploegen de punten gaan delen wat zou betekenen dat SV Bedum redelijk tot goed aan het seizoen begonnen is.

Warffum verloor zondag met 8- 1 van SVZ. Een grote nederlaag die binnen een kwartier tot stand kwam. Tussen de 46e en 60e minuut werd er namelijk zes keer gescoord en was de ruststand van 1-0 opgelopen naar 7-0. Zondag komt Farmsum op bezoek in Warffum en Simon Bos en zijn mannen willen dan de eerste punten binnenslepen. Dat zal moeten gebeuren tegen een ploeg die al vierpunten heeft. Een degradant bovendien die snel weer naar de vierde klasse wil. Daarom wordt het een ‘drietje’ voor Warffum-Farmsum.

Een drietje wordt het in Kloosterburen niet als de thuisploeg het aantal kansen wat het zich iedere week creëert gaat benutten. Dat is tot nu toe het manco bij de withemden, het verzilveren van de kansen. Maar een keer moet het balletje toch goed gaan vallen in Kloosterburen en dan is een op bezoek komende koploper een ideale tegenstander. Van een koploper wil je graag winnen en daarnaast zijn het vaak wel voetballende ploegen. Dat is Kwiek ook en daarom verwacht ik dat de ploeg uit Hoogezand het lastig zal krijgen op sportpark Westerklooster en ze na het duel van zondag evenals Kloosterburen op zes punten uit drie duels staan.