Kloosterburen 2-Eenrum 2 trekt meer publiek dan Jong FC Twente-Jong PSV

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Bij de wedstrijd Jong FC Twente-Jong PSV waren dinsdag 16 september 72 toeschouwers aanwezig. Zondag 21 september staat in Kloosterbren de derby tussen de reserves van Kloosterburen en Eenrum op het programma. Een duel wat, gezien de berichtgeving op sociale media, in beide dorpen al behoorlijk leeft. De reserves van Kloosterburen spelen regelmatig samen met het eerste elftal thuis. Dat zorgt vaak voor een redelijk aantal toeschouwers bij de wedstrijden die 12.00 uur als aanvangstijd hebben.
                            
Dat zal zondag niet anders zijn, sterker nog het zal druk zijn rond het tweede veld op sportpark Westerklooster. Druk omdat het duel ook nog eens het ‘geluk’ heeft dat het eerste elftal van Eenrum vrij is. Dat is niet omdat het tweede van Eenrum daardoor versterkt wordt met een groot aantal spelers uit de selectie van Ronald Bouwman. Het ‘geluk’ zit hem in het feit dat er zondag de nodige voetballiefhebbers uit Eenrum naar Kloosterburen zullen komen. Dat gebeurt namelijk met grote regelmaat dat er regelmatig uitgeweken wordt als het eigen keurkorps niet speelt.

Door sommige wordt er vaak wat laatdunkend gedaan over wedstrijden in de donkerste krochten van het amateurvoetbal. Een veel gehoorde kreet is dat er maar een handjevol toeschouwers langs de lijn staan. Iets wat echter niet voor Kloosterburen en Eenrum geldt. Beide verenigingen hebben op dat gebied niets te klagen als spant Kloosterburen wel de kroon. Persoonlijk denk ik namelijk dat niemand in de gemeente de Marne qua bezoekersaantallen aan Kloosterburen kan tippen. Het duel in Kloosterburen tussen de reserve teams van de thuisploeg en de Eenrumers gaat het namelijk winnen van het duel Jong FC Twente-Jong PSV. Er komt zondag meer publiek naar het duel in Kloosterburen dan de 72 waar dinsdag in de Jupiler League het diepterecord tot nu toe werd bereikt.

Voor de amateurs is dat geweldig als er bijvoorbeeld honderd toeschouwers of meer naar een wedstrijd komen kijken. Voor de beroepstak betaald voetbal is dat echter een regelrechte aanfluiting. Daar zullen de voetballers van Kloosterburen en Eenrum echter niet wakker van liggen. Dat weten dat spelers ook dat ze zondag waarschijnlijk in een mooie ambiance voetballen. Een ambiance waar de spelers van Jong FC Twente en Jong PSV misschien direct wel voor hadden getekend. Want laten we eerlijk zijn, op een knus veld in Kloosterburen is het toch beter toeven dan een grijze bak, wat ook wel stadion genoemd wordt, waar 7 2 toeschouwers ook nog eens een ‘zaadwedstrijd’ met als eindstand 0-0 voorgeschoteld kregen. Ook dat laatste zal in Kloosterburen niet gebeuren. Het duel zal ongetwijfeld opgeluisterd worden door al dan niet ludieke goals. Goals die gratis te bewonderen zijn want ook dat is het mooie aan het amateurvoetbal. Bij duels van de lagere teams in het amateurvoetbal hoef je niet te betalen….