Puurvoetbalonline in gesprek met Enrico Wardenier(VEV'67).

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Enrico Wardenier kende zaterdag een droomdebuut voor zijn nieuwe vereniging VEV’67. In het duel tegen VIBOA scoorde: ‘Grutte Pier’ in de blessuretijd twee keer binnen drie minuten en zorgde er op die manier voor dat VEV’67 met de drie punten huiswaarts keerde.
enrico
 Twee keer scoren bij je debuut geeft goed gevoel: ‘Dat geeft zeker een goed gevoel. Het was niet helemaal zo gepland. Wel dat ik eventueel minuten zou maken, maar niet dat ik een uur zou spelen. En dat ik dan ook nog 2x scoor is natuurlijk leuk meegenomen.”

Dus nog niet voldoende fit voor negentig minuten: ‘Ik ben zeker nog niet voldoende fit voor negentig minuten. Conditioneel loop ik nog ver achter op de rest van de groep. Mijn voet is wel weer helemaal hersteld, maar nu moet ik nog aan mijn conditie werken.”

De komende weken hebben jullie als VEV’67 een zwaar programma of zie ik dat verkeerd: ‘Iedere wedstrijd is zwaar. Er zijn geen teams in de 1e klasse waar je zo maar eventjes van wint. Kijk naar de eerste competitiewedstrijd tegen Balk. Die verloren wij met 1-0. Dat hadden misschien niet veel verwacht maar geeft wel de sterkte van onze competitie aan.”

Hoe bevalt het verder bij VEV’67: ‘Vev'67 is een leuke, gezellige club die nog steeds groeiende is. Het bevalt mij daarom ook erg goed. Ik ben goed in de groep opgenomen wat mede komt omdat ik in Leek woonachtig ben. Verder ken ik veel mensen binnen de club. Vroeger, toen ik nog bij Leek Rodenburg in de jeugd speelde, was het onmogelijk om bij VEV'67 te gaan voetballen. Dan werd je, en nog steeds, een 'overloper' genoemd. Dat vind ik jammer want er zijn veel clubs in Leek en omstreken die het nodige van VEV'67 kunnen leren.”

Wat mogen we dit seizoen van VEV’67 verwachten: ’Dit seizoen verwacht ik dat we mee moeten kunnen spelen om de plekken 5 tot en met 8. Eerder werd er genoemd dat we in de top vijf mee moeten doen. Dat vind ik, afgaande op onze oefenwedstrijden en bekerwedstrijden, niet realistisch. We hebben veel kwaliteit ingeleverd (Age Wim van der Zee, Klaas Kleiker en Koert Thalen) en dat vang je niet zomaar op. We zullen met zijn allen keihard moeten werken om de kwaliteit die er de afgelopen jaren was dit seizoen weer te halen. Ik heb er echter alle vertrouwen in. Daarnaast kan ik niet wachten om meer minuten te maken voor deze club!”