Winst voor Fc Grootegast, punt voor Marum en FC LEO

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een totaal van zevenentwintig verenigingen wel heel veel voorbeschouwing worden.
Fc Grootegast speelt zaterdag tegen Stiens dat na twee duels een punt heeft weten te behalen. Fc Grootegast staat na het gelijke spel tegen RWF in Friesche Palen op vier punten dan ook favoriet voor de zege. Veel weten we niet over Stiens maar dat weet Johan Wardenier ook niet. Wardenier is een trainer die van zijn eigen kracht uitgaat en geen aanpassingen richting een tegenstander zal doen. Als promovendus is Fc Grootegast goed begonnen en ik denk dat daar met een tweede seizoenzege een vervolg aan wordt gegeven.

SV Marum won zijn eerste twee competitieduels. In Groningen won het met 3-2 van Helpman en thuis op ‘Marumnello’ was de brigade van Poll en Pranger met 5-3 te sterk voor Godlinze. Zaterdag wacht er weer een vereniging uit de stad Groningen als Marum op bezoek bij SC Stadspark gaat. De uit een fusie tussen De Vogels en Gronitas ontstane SC Stadspark is een ploeg op leeftijd. Dat zegt in dit geval niets want er lopen een aantal voetballers rond die het de jonge Marumer formatie nog knap lastig kunnen maken. Daarom verwacht ik een gelijkspel in het stadspark van Groningen wat wel zal betekenen dat beide ploegen na de derde speelronde nog zonder nederlaag zijn.

FC LEO gaat zaterdag op bezoek bij Niekerk dat al twee keer met een stevige nederlaag werd geconfronteerd. Eerlijk gezegd verbaasde mij dat een beetje omdat Niekerk toch redelijk gemakkelijk via de nacompetitie wist te bereiken. Maar wie weet heeft de ploeg net die tegenstanders getroffen die er in de vierde klasse bovenuit springen. Dat zou wel vreemd zijn omdat Ropta Boys met 5-1 van Niekerk won maar met 4-1 klop van Opende kreeg. Ondanks dat is FC LEO toch gewaarschuwd omdat Niekerk natuurlijk geen ploeg kan zijn die het voetballen opeens verleerd is. De Leensters zullen natuurlijk voor een driepunter gaan. Iets wat na de 5-1 winst tegen Suameer ook logisch is. Maar een Niekerk wat van de nul af wil zal niets weggeven vandaar dat ik denk dat het een drie op het denkbeeldige totoformulier wordt.