Drie keer scheepsrecht voor Loppersum, De Heracliden niets te verliezen tegen Noordscheschut.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een totaal van zevenentwintig verenigingen wel heel veel voorbeschouwing worden.
Drie keer is scheepsrecht. Dat is een gezegde dat het komend weekend op Loppersum van toepassing is. De ploeg van trainer Jaap Danhof zal in na twee nederlagen zaterdag zijn eerste punten willen in de derde competitieronde tegen Drenthina. De Drenten waren tijdens de twee eerdere ontmoetingen twee keer de bovenliggende partij in Loppersum en dus is ook dat, drie keer is scheepsrecht. De Lopsters speelden zaterdag tegen The Knickerbockers zeker niet slecht en hadden volgens teamleider Tristan van der Beek minimaal een punt verdiend. Dat zal de voor het vijfde seizoen in de tweede klasse uitkomende Loppersum ongetwijfeld vertrouwen  geven tegen een Drenthina dat zaterdag thuis op Sportpark ,,de Oude Ros''  met 2-0 van ONR won.  Voldoende vertrouwen voor een zege want ik denk dat de Lopsters zaterdag hun eerste seizoensoverwinning gaan vieren.

Voor De Heracliden is het debuutseizoen in de tweede klasse catastrofaal begonnen. In het duel tegen Klazienaveen brak de spits van De Heracliden, Robin Zuidema, zijn been op twee plaatsen. De onfortuinlijke voetballer is ondertussen geopereerd en is weer thuis in Uithuizermeeden. Buiten de klap die dit voor de vriendengroep, wat de selectie van ‘Hera’ is, betekend is het ook sportief gezien een tik. De spits mag namelijk als een van de smaakmakers in het ‘Ommelandergebied’ genoemd worden. Een groot talent noemt Jeroen zijn voormalige pupil en inderdaad wie het talent van de jonge spits niet herkend heeft zijn ogen in een doosje zitten. Zaterdag staat het thuisduel tegen Noordscheschut op het programma. Noordscheschut won zijn eerste twee duels want in en tegen Loppersum werd het 0-6 en zaterdag stond er tegen CSVH een eindstand van 5-3 op het scorebord. Het zal lastig worden voor ‘Hera’ om de drie punten te pakken omdat het anders zal moeten voetballen zonder Robin Zuidema. Aan de andere kant, de thuisploeg heeft niets te verliezen tegen een sterk Noordscheschut en kan er ‘vol’ op klappen. Daarom denk ik dat er wel een punt inzit voor de thuisploeg tegen een tegenstander die sterk aan het seizoen is begonnen.