Een 'drietje' voor SV Bedum-zaterdag en VIBOA

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een totaal van zevenentwintig verenigingen wel heel veel voorbeschouwing worden.
SV Bedum-zaterdag verloor zaterdag met ruime cijfers van PKC’83. De Bedumers hebben te maken met de nodige blessures en het is voor René Wollerich te hopen dat hij deze week weer wat van de geblesseerde spelers ziet terugkeren. Zaterdag wacht namelijk het Oranje Nassau van oud-SV Bedum-trainer Hans van der Ploeg als tegenstander. ON heeft net als de Bedumers een punt uit twee duels weten te scoren doordat het in de eerste competitieronde gelijkspeelde tegen promovendus DZOH en zaterdag met 2-3 van Omlandia verloor. De Bedumers pakten hun eerste punt thuis tegen Olde Veste zodat het thuisvoordeel weleens belangrijk kan zijn. Niet verliezen zal voor beide teams het credo zijn zodat het zaterdag in Bedum misschien wel een ‘schaakwedstrijd’ wordt die in een remise eindigt.

VIBOA maakte zaterdag kennis met ‘Grutte Pier’. Grutte Pier is de bijnaam van Enrico Wardenier die zaterdag eindelijk zijn debuut voor VEV’67 kon maken. De spits, die overkwam van CSVH, brak in juni op het bedrijvenvoetbaltoernooi in Bedum een middenvoetsbeentje maar was zaterdag voldoende hersteld om als wisselspeler op de bank plaats te nemen. Na negentig minuten stond het nog 1-0 in Winsum maar in de 93e en 95e minuut liet ‘Grutte’ zijn voeten spreken en verloren de Winsumers uiteindelijk met 1-2. Dat zorgt voor druk bij VIBOA dat zaterdag op bezoek gaat bij Broekster Boys dat als promovendus met zes punten uit twee wedstrijden een uitstekende start kende. VIBOA zal dan ook stevig aan de bak moeten om de drie punten mee naar huis te nemen tegen een ploeg die vol zelfvertrouwen richting de derde competitieronde gaat waarbij ik denk dat het een ‘drietje’ op het denkbeeldige totoformulier wordt.