Loppersum in race voor voetbalkooi

Geschreven door Karin Lalkens op . Geplaatst in Prietpraat

SC Loppersum is doorgedrongen tot de finaleronde van de Klaas Jan Huntelaar Foundation. Hierin doet de club samen met speelweek Bonkhörn en speelplekkencommissie Loppersum Speel een gooi naar de hoofdprijs, een flink geldbedrag om een voetbalkooi te realiseren.
Dinsdag 2 september vertrokken Karin Lalkens (Loppersum Speel), Rob Sleurink (SC Loppersum) en Wouter Haak (Speelweek Bonkhörn) en Wethouder van Sport Be Schollema naar Heerenveen. Daar hebben zij bij de Klaas Jan Huntelaar Foundation een kei van een presentatie neergezet met als doel het binnenhalen van geld voor de realisatie van een voetbalkooi in Loppersum.

Tijdens de vele bijeenkomsten met de kinderen uit het dorp en Loppersum Speel kwam naar voren dat een voetbalkooi in het dorp de allergrootste wens van de kinderen was. ‘Wij als stichting hebben ons daar sterk voor gemaakt, echter tot een goed resultaat kwam dat niet”, vertelt Karin Lalkens. Zij las vervolgens iets over de Klaas Jan Huntelaar Foundation. Trok de stoute schoenen aan en diende een aanvraag voor een projectplan in. Enkele weken later kreeg ze te horen dat het project voldoende potentie had om naar de volgende ronde door te gaan.

De stichting besloot al snel dat dit een project was, die men niet alleen zou kunnen dragen vertelt Karin Lalkens: ‘Hiervoor moet je samenwerking zoeken en die hebben we gevonden in SC Loppersum en Bonkhörn. Zij hebben immers beiden ook belang bij een dergelijke voetbalkooi. We gingen samen om tafel en kwamen al snel tot de conclusie dat het Bonkhörn-veld de allerbeste plek voor een dergelijke kooi was. Bonkhörn gebruikt het in de speelweek voor sport en spel en SC Loppersum kan er trainen met de jongste jeugd en op zaterdagmiddag tijdens de wedstrijden van het eerste elftal kan de jonge jeugd naar de kooi verkassen. Loppersum Speel is er voor alle jeugd in het dorp en deze kan dus overdag naar hartenlust gebruik maken van de kooi.’

Het idee was geboren en het project werd geschreven en omgezet in een PowerPointpresentatie. Rob Sleurink haalde tijdens de presentatie alles uit de kast en werd daarbij ondersteund door krachtige woorden van wethouder Schollema.

Vrijdagochtend 5 september kreeg Karin Lalkens het verlossende telefoontje dat men in de finaleronde zat. : ‘Wat dat precies inhoudt? Er moet driftig gestemd worden. Zoveel mogelijk. En we hopen natuurlijk dat iedereen die ons een warm hart toedraagt, meedoet. Die kooi moet er komen.’ Wanneer u op onderstaande link klikt, komt men direct op het Lopster project. Voer uw emailadres in en klik op stem. U ontvangt in uw mailbox een bevestigingslink, waarmee de stem bevestigd wordt.

Klik hier