Maximaal punt Hunsingo, winst voor Eenrum,Kloosterburen en SV Bedum en verlies Warffum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een totaal van zevenentwintig verenigingen wel heel veel voorbeschouwing worden.
Hunsingo begon slecht aan het seizoen. Naast dat het met 1-4 van HSC verloor beëindigden de Winsumers het duel ook nog eens met negen spelers nadat Tim Spijk, met direct rood, en Martin Kamstra met twee keer geel binnen een half uur mochten vertrekken speelde Hunsingo een kansloze wedstrijd. Zondag gaat de ploeg van Henry Kramer op bezoek bij Bellingwolde. Die ploeg verloor zondag met 4-1van VAKO waar de oud-trainer van Hunsingo, Egbert Darwinkel nu trainer is. Een klus in Bellingwolde die geklaard moet worden zonder Tim Spijk die door de KNVB voor vijf duels geschorst werd na zijn rode kaart tegen HSC. Dat gegeven, en het nog niet op sterkte zijn van de selectie van Hunsingo, zorgt er voor dat de Winsumers misschien wel blij mogen zijn met een punt omdat vorig seizoen het duel in Bellingwolde nog met 2-0 verloren ging.

SV Bedum wil revanche voor de 5-1nederlaag die het zondag leed tegen Gruno. Een geflatteerde nederlaag volgens de Bedumers en tot stand kwam door persoonlijke fouten. Zondag wacht promovendus Engelbert als opponent. Engelbert verloor redelijk kansloos van ASVB wat door velen als een van de kanshebbers voor de titel wordt gezien. Maar SV Bedum wil dus revanche en ik denk inderdaad dat de drie punten in Bedum blijven omdat het regelmatig spelen op een kunstgrasmat zijn voordelen heeft waar de ploeg van Dick Visser van gaat profiteren.
Eenrum verloor zondag nipt van Hoogkerk. In het dorp waar de bietencampagne weer is begonnen werd het 3-2 voor de thuisploeg. Dus zal Eenrum zondag zijn eerste punten willen pakken tegen SVMH uit Niebert. SVMH, dat net als Eenrum via de nacompetitie naar de vierde klasse promoveerde, verloor zondag thuis met 1-2 van MOVV wat op papier geen slecht resultaat was. De ploeg van trainer Patrick van Nimwegen heeft uit dat duel veel vertrouwen geput maar toch denk ik dat de roodbaadjes de punten in eigen huis houden. Dat zou er direct voor zorgen dat de Eenrumers een vervelende traditie een halt toeroepen. Van de laatste vijf wedstrijden die er tussen de beide teams in Eenrum gespeeld werden verloor de thuisploeg namelijk vier keer en speelde het vorig seizoen gelijk tegen de withemden uit Niebert.

Kloosterburen wist zondag met 2- 1 van SVZ uit Zeijen te winnen. De Zeijenaren worden als een van de favorieten voor de titel gezien maar moesten de punten in Kloosterburen laten liggen. De ploeg van trainer Willem Pettinga gaat zondag op bezoek bij WEO uit Woldendorp. De ploeg uit Woldendorp verloor zondag met 7-2 van Groen Geel. Dat was op zich een verrassing omdat WEO vorig seizoen lang om de prijzen meespeelde. Aan de ene kant zou dat kunnen betekenen dat WEO verzwakt is maar het zou ook kunnen, wat ik eigenlijk een beetje denk, dat Groen Geel een aardig ploegje heeft staan. De drie punten tegen SVZ zullen Kloosterburen echter het nodige zelfvertrouwen hebben gegeven zodat ik verwacht dat de drie punten mee naar ‘Kloosterboeren’ gaan.


Warffum verloor zondag wat schlemielig van Kwiek uit Hoogezand. De Warffumers waren zeker in de tweede helft niet de mindere van Kwiek maar bleven toch met lege handen staan. Zondag wacht er weer een pittige tegenstander als de ploeg van Simon Bos op bezoek gaat in Zeijen. Daar zal SVZ tot op het bot gemotiveerd zijn om de drie punten in eigen huis te houden. De ploeg van trainer Albert Noord wil dolgraag een stapje hogerop en daarom zal bij hernieuwd puntverlies van een slechte start gesproken mogen worden. Daarom verwacht ik dat de punten in Zeijen blijven omdat SVZ met miniem verschil het duel zal winnen