Omlandia op jacht naar eerherstel bij Oranje Nassau

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Nee, het was vorige week niet de week van Omlandia. De weergoden werkten mee en de competitie mocht zelfs in eigen huis worden gestart tegen Buitenpost. Alleen een slecht resultaat zou nog roet in het eten kunnen gooien en helaas gebeurde dat ook. Wat echter vooral zorgen baarde was dat de nederlaag met 0-4 aan de hoge kant was. Met Oranje Nassau als volgende tegenstander lijkt het vooruitzicht om er nog een redelijke seizoenstart van te maken erg moeilijk. Maar gelukkig is niets in het voetbal onmogelijk.

Door: Merijn Slagter

Het was zaterdag rond 16.30 uur stil in de kleedkamer van Omlandia en dat was niet zonder reden. Buitenpost had de Ten Boersters zojuist qua score door de gehaktmolen gehaald en dat zorgde logischerwijs voor teleurgestelde spelers in een blauwwit tenue. Door goals van Simon Schreiber (een goede schuiver na een dito actie), Jan Oppedijk (penalty), Dorian Berisha (fraaie volley van vijftien meter) en Joran Olijve (keurig afgerond na counter) stonden er na afloop harde cijfers op het scorebord in Ten Boer: 0-4. ,,Ze stonden vrij compact, maar ook na de 0-1 kregen wij kleine kansjes. Zolang er sprake van zo’n stand is, heb je altijd de hoop dat je nog gelijk maakt. Na de 0-2 kregen we een mentale tik en als ook nog een derde goal valt gaan de koppies hangen’’ stelde Jan Oosterbeek na afloop. Door deze uitslag staat Omlandia in één klap stijf onderaan de ranglijst, iets wat ook trainer Robbie Wentink niet tevreden stemde. Hij was vooraf erg positief over een goed resultaat, maar moest ook toegeven dat Omlandia uiteindelijk tekort was geschoten: ,,We hadden hier natuurlijk geen rekening mee gehouden, gaven te makkelijk kansen en doelpunten weg en konden voorin te weinig creëren. Dan verdien je het ook niet om tegen een goed en slim Buitenpost punten te pakken. Afgelopen dinsdag hebben we de wedstrijd met elkaar besproken. Daarin kwamen goede punten naar voren waar we ook deze week weer mee aan de slag zijn gegaan.’’
Spelersmutaties
Met Oranje Nassau als volgende tegenstander treft Omlandia een ploeg die ook niet tevreden was met het behaalde resultaat uit de eerste competitieronde. De bespelers van Sportpark Coendersborg speelden in Emmen met 1-1 gelijk tegen promovendus Oranje Nassau. Gezien de samenvatting die RTV Drenthe afgelopen zondag liet zien, kwamen de Emmenaren daarbij het best weg, omdat de lat Oranje Nassau die middag wat hinderlijk in de weg stond. Bovendien hielden de oranjehemden enkele blessuregevallen aan het duel over, zo liet trainer Hans van der Ploeg na afloop weten. Of hem dat doet besluiten om tegen Omlandia een andere basiself de wei in te sturen is nog onbekend, maar wel bekend is dat de spelersmutaties op Coendersborg afgelopen zomer weer als vanouds rap verliepen. Een compleet elftal aan spelers verliet Oranje Nassau, waarbij Roy van Dalen, Jeffrey Wu, Thomas Careman en doelman Erick Jansema de bekendste namen zijn. Er kwam echter ook weer een compleet nieuw elftal aan spelers weer voor terug, waaronder Thijs Gerlofs (FC Groningen A1), Richard de Boer (Bedum) en Regillio Holder (Drachtster Boys). Op basis van statistieken is Omlandia nagenoeg kansloos tegen de stadjers. Vorig seizoen werd er bijvoorbeeld met respectievelijk 0-3 en 6-2 verloren, al liet Omlandia vooral in de thuiswedstrijd na om haar goede spel te belonen. Doelman Jansema, dit seizoen actief bij Harkemase Boys, groeide in dat duel dan ook uit tot man van de wedstrijd. Robbie Wentink is zich er maar wat goed van bewust dat Omlandia alles uit de kast zal moeten halen om een goed resultaat op Coendersborg te halen. ,,Er zal een goede teamprestatie neergezet moeten worden, waarin ieder individu zich zal moeten houden aan de gemaakte afspraken. Wanneer er één of twee spelers niet het gewenste niveau behalen zal Oranje Nassau daar met hun kwaliteiten optimaal gebruik van maken. Toch hebben ook zij zwakke plekken. Het is aan ons om dat vooraf en tijdens de wedstrijd te herkennen, om vervolgens toe te slaan en ze pijn te doen’’, laat Wentink optimistisch weten.

Oranje Nassau – Omlandia gaat zaterdag om 15.00 uur van start en de wedstrijd staat onder leiding van de vrouwelijke arbiter M. Deuring.