Puntendeling voor ZEC,SIOS, 'VVSV'09 en winst voor Stedum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een totaal van zevenentwintig verenigingen wel heel veel voorbeschouwing worden.
ZEC uit Zandeweer gaat zaterdag op bezoek bij Holwierde. Beide teams kwamen elkaar ook al in de bekerpoule tegen en dat duel werd toen door ZEC gewonnen met 5-3. Trainer Gerard Heun weet echter, net als ieder andere, dat prestaties uit het verleden niet tellen. Het gaat nu eenmaal om de vorm van de dag. ZEC speelde zaterdag gelijk tegen SGV en wat dat precies waard is moet het uitduel tegen Holwierde laten zien. De ploeg van trainer Eddie Tuik won met 2-0 van VVSV’09 waardoor de mannen van Gerard Heun gewaarschuwd zijn. Vorig seizoen werd het bij de rentree van Holwierde een 1-2 zege voor de Zandeweersters die toen op de eerste competitiedag Holwierde thuis mocht ontvangen. Het bijzonder aan de beide duels in het seizoen 2013-2014 was dat zowel ZEC als Holwierde hun uitduels met 1-2 wist te winnen. Gerard Heun zal ongetwijfeld hopen op drie punten maar weet dat niet alleen zijn ploeg sterker is geworden. Maar ook Holwierde is er niet slechter op geworden en vandaar dat een gelijkspel weleens het eindresultaat zou kunnen zijn in de wedstrijd tussen ZEC-Holwierde.

Stedum gaat als koploper op bezoek bij nieuweling Harkstede. Een nieuwe tak aan de Harkstede-boom want dit jaar komt Harkstede voor het eerst op zaterdag in de standaardklasse uit. Een team met een hoog Engelbert-gehalte want de meeste spelers uit de selectie kwamen eerder uit voor de zaterdagtak van Engelbert. Verdere opvallende namen in de selectie zijn doelman Dick Voorma die als 48 jarige nog van club verkast door van Gruno over te stappen naar Harkstede en Frank Setz. De verdediger kwam vorig seizoen nog voor Bedum-zondag uit maar was een van de twaalf spelers die uit de selectie van Dick Visser die een andere richting kozen. Stedum reist uiteraard vol vertrouwen af naar Harkstede want de ploeg van Leendert Nieborg denderde zaterdag met 11-1 over KRC uit Kantens heen. Daarom denk ik dat de drie punten naar de Stedumers zullen gaan al zal dat niet met hele ruime cijfers gebeuren.
                                 
SIOS neemt het zaterdag op tegen VVSV’09. De ploeg uit Sauwerd presteerde in het bekertoernooi uitstekend door in een poule met vierdeklassers Mamio en GVAV Rapiditas en vijfdeklasser Wagenborger Boys als eerste te eindigen. Tegen Wagenborger Boys won de ploeg van Erwin Molog met 3-5 in de beker maar helaas kon daar zaterdag geen vervolg aan worden gegeven. SIOS verloor namelijk met 3-2 van datzelfde Wagenborger Boys wat uiteraard een fikse teleurstelling was. VVSV’09 speelde zaterdag thuis tegen Holwierde en verloor met 2-0. De laatste vijf ontmoetingen in Sauwerd eindigden allemaal in een zege voor de thuisploeg die daar morgenmiddag direct voor zal tekenen. De fusieclub uit Zoutkamp en Ulrum zal echter ook willen winnen om niet direct op achterstand te komen in de competitie. Daarom zal het spannend worden in Sauwerd waarbij ik verwacht dat beide teams de punten broederlijk gaan delen.