Lege handen Zeester, een punt voor Ezinge en zege Rood Zwart Baflo.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een totaal van zevenentwintig verenigingen wel heel veel voorbeschouwing worden.
v.v. Zeester krijgt zaterdag Oosterparkers op bezoek. De Zoutkampers kregen zaterdag met 6-1klop van Amicitia VMC en de stadjerders wonnen de stadsderby tegen Velocitas met 8-2. Een maatje te groot is dan ook een bijna logische conclusie. Een conclusie omdat Zeester een ploeg in opbouw is waar niemand wonderen van verwacht. Uiteraard hopen de Zoutkampers op minimaal een punt. Dat zou natuurlijk geweldig zijn maar ik vrees dat Oosterparkers met de drie punten aan de haal gaat.


Ezinge gaat op bezoek bij v.v. TLC. De Ezingers wisten vorige week aan het duel tegen Potetos een punt over te houden. Een punt waar men in Feerwerd niet ontevreden mee was. Dat zal ook de uitgangspositie van de Ezingers tegen een ploeg die zaterdag nipt van Boerakker verloor. Dat betekent dat TLC een prima ploeg heeft omdat Boerakker de laatste jaren steeds bovenin de vijfde klasse meedraait. Daarom zal Ezinge-trainer Johan Middel op voorhand misschien wel tekenen voor een punt maar hopen op meer. Daarom TLC-Ezinge, minimaal een gelijkspel voor de Ezingers.

                       
In Kantens wordt zaterdag het duel KRC-Rood Zwart Baflo gespeeld. Beide ploegen verloren hun eerste duel waarbij de thuisploeg met 11-1 klop kreeg van Stedum. De Bafloërs verloren thuis met 3-1 van TEO uit Ten Post en zullen daarom extra gebrand zijn op een zege. Dit omdat in Baflo eindelijk weleens mee om de prijzen wil spelen. Gezien het feit dat trainer Bert Knapper bij KRC met een bijna nieuwe selectie aan de slag moest denk dat RZB met drie punten huiswaarts keert. Knapper zal namelijk nog even tijd nodig hebben om van de groep spelers een team te maken wat de trainer niet als een probleem ziet. Een team opbouwen en punten pakken gaan namelijk niet altijd samen en het daarom een stunt zou zijn als KRC een punt aan dit duel overhoudt.