Winst voor Fc Grootegast en FC LEO en Marum treft onberekenbare tegenstander

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een totaal van zevenentwintig verenigingen wel heel veel voorbeschouwing worden.
In de derde klasse B won Fc Grootegast met 3-0 van Rottevalle. Een prima begin voor de ploeg van Johan Wardenier die zaterdag voor zijn tweede wedstrijd op bezoek gaat bij Rood Wit Frieschepalen zoals RWF volledig heet. RWF verloor zaterdag met 2-1 van ONT maar wat nog niet veel zegt over de kracht van beide teams. ONT eindigde de laatste twee seizoenen als vijfde in de derde klasse wat betekent dat het wel een stabiele derde klasser is. Toch denk dat Fc Grootegast, dat bijna over een helemaal fitte selectie kan beschikken, de drie punten mee naar huis neemt.
Marum won dinsdagavond met 3-2 van de zaterdagtak van Helpman. Dit duel werd later gespeeld i.v.m. het jubileumfeest van Helpman ter ere van het 90 jarig bestaan. Het werd een nipte zege voor de Marumers die zaterdag met een pittige tegenstander te maken krijgen als Godlinze op bezoek komt. De ‘Glinzers’ hebben een onberekenbare ploeg die tegen een op papier betere tegenstander verrassend uit de hoek kan komen. Daarom zal het voor Marum lastig worden om de punten in eigen huis te houden.

FC LEO wil na een spectaculair 3-3 gelijkspel uit tegen Anjum de punten zaterdag, als Suameer op bezoek komt, in eigen huis houden. Dat waren namelijk de geluiden die ik hoorde vanuit het FC LEO-kamp. Suameer promoveerde aan het einde van het vorig seizoen naar de vierde klasse en de Leensters degradeerden naar de vierde klasse. Op papier is FC LEO zaterdag de bovenliggende partij zodat het niet onlogisch is om te denken dat het duel tegen Suameer FC LEO zijn eerste seizoenzege oplevert.