Noordwolde pakt punt, De Fivel drie en Godlinze neemt punten mee

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een totaal van zevenentwintig verenigingen wel heel veel voorbeschouwing worden.
Noordwolde verloor zaterdag ongelukkig tegen Aduard 2000. De jonge ploeg van trainer Roy Kamps zag een gelijkspel vlak voor tijd in rook opgaan en ging met een 3-2 nederlaag naar huis. Zaterdag wacht de volgende krachtproef voor Noordwolde als Appingedam op bezoek komt. De ‘Damsters’ verloren zaterdag thuis tegen Grijpskerk en gezien de ambities in binnen de v.v. Appingedam zal dat een domper zijn geweest. Dat zorgt er voor dat er direct een stuk spanning op het duel Noordwolde-Appingedam zal staan. De ploeg van Gerard Zeeman kan zich namelijk niet nog een nederlaag aan het begin van het seizoen veroorloven. Dat geldt uiteraard ook voor de thuisploeg maar daar geldt handhaven als de doelstelling voor dit seizoen. Noordwolde kan in eigen huis een reuzendoder zijn en vandaar dat ik denk dat het zaterdag in Noordwolde een gelijkspel wordt.
De Fivel krijgt Aduard 2000 op bezoek zaterdag. Beide ploegen begonnen het seizoen met een winstpartij. Waar Aduard zoals gezegd Noordwolde versloeg won de ploeg van Ronald Vermeulen op sportpark West End met 4-2 van Lycurgus. Dat betekent dat het in Zeerijp een leuk duel kan worden waarbij de thuisploeg licht favoriet voor de zege is.


Godlinze
gaat zaterdag op bezoek bij Marum. De ‘Glinzers’ speelden zaterdag met 0-0 gelijk tegen de Pelikanen en Marum won gisteravond met 2-3 bij Helpman. Een wedstrijd tussen twee voetballende ploegen in Marum. Een wedstrijd voor Godlinze tegen een sterke tegenstander maar dat hebben de mannen van Peter Ernst liever. Daarom denk ik dat er een zege voor Godlinze op het scorebord komt te staan omdat de ploeg van Peter Ernst eindelijk zo goed als compleet is.