Loppersum wil revanche, De Heracliden gaat voor stunt.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een totaal van zevenentwintig verenigingen wel heel veel voorbeschouwing worden.
Loppersum kende zaterdag een valse start. In eigen huis kreeg het met 6-0 klop van Noordscheschut. De Lopsters stonden voor de pauze al met tien spelers binnen de lijnen na een rode kaart voor Rolf Oosterhuis. Zaterdag wachten in Groningen de studenten van The Knickerbockers als de volgende opponent en zal de ploeg van Jaap Danhof zich kunnen revancheren voor de 6-0 nederlaag. Gemakkelijk zal dat niet worden tegen een ploeg die zaterdag tegen De Heracliden de winst pakte. De wedstrijd van vorig seizoen eindigde namelijk in een catastrofe voor Loppersum. Op Zernike werd het toen 7-0 voor de thuisploeg. Dat zal Loppersum niet weer willen meemaken en daarom verwacht ik een getergde ploeg binnen de lijnen die met minimaal een punt huiswaarts zal keren.
 
De Heracliden had een ongelukkige start van het seizoen. Het verloor met 2- 1 van The Knickerbockers in een wedstrijd waarin het meer had verdiend. Zaterdag wacht het duel tegen Klazienaveen dat zaterdag in Roden met 1-0 van ONR won. Een lastige klus voor de brigade van Jan Medema om daar met een zege weg te komen maar niets is onmogelijk. Voor veel ploegen is‘Hera’ redelijk onbekend en daarom is een stunt  in Klazienaveen niet ondenkbeeldig. Een stunt in de vorm van een ‘gestolen’ zege zou  mooi zijn voor de het in de tweede klasse debuterende De Heracliden.