Een puntje voor SV Bedum en winst voor Viboa.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een totaal van zevenentwintig verenigingen wel heel veel voorbeschouwing worden.
SV Bedum-zaterdag begon het seizoen met een gelijkspel tegen Olde Veste’54. Een resultaat waar trainer René Wollerich na afloop wel mee kon leven. Voor zijn tweede duel hoeft SV Bedum niet ver te reizen want zaterdag wacht PKC’83 als tegenstander. De stadjerders verloren zaterdag uit bij HZVV en zullen er op gebrand zijn om de punten in eigen huis te houden. Aan de laatste drie onderlinge duels in Groningen hield SV Bedum in totaal drie punten over. Dat was in de periode dat het nog CVVB en v.v. Bedum was. In het seizoen 2011-2012 wonnen de Bedumers namelijk met 3-1 aan de Peizerweg. De laatste twee keer werd het echter steeds een 3-0 nederlaag. Daar zullen de mannen van René Wollerich graag verandering in willen brengen maar zoals gezegd, dat zal niet gemakkelijk gaan. Vandaar dat mijn verwachting is dat Wollerich na afloop ook nu kan zeggen, een punt was het maximaal haalbare.

VIBOA behaalde zijn eerste punt in Assen waar het tegen LTC niet verder kwam dan een gelijkspel. Voor de Winsumers had er wel meer ingezeten maar enkele opgelegde kansen werden niet tot een doelpunt opgewaardeerd. Zaterdag spelen de Winsumers thuis tegen VEV’67. De ploeg uit Leek begon slecht aan het seizoen door thuis met 1-0 van Balk te verliezen. Vorig seizoen werd het een 4-2 overwinning voor de Winsumers die daar zaterdag ongetwijfeld direct voor willen tekenen. Wat de score ook wordt persoonlijk denk ik dat de drie punten zaterdag in Winsum blijven.