Geen winst voor zondagclubs OC-gebied

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een totaal van zevenentwintig verenigingen wel heel veel voorbeschouwing worden.
Hunsingo krijgt zondag HSC uit Sappemeer op bezoek. Een lastige tegenstander waar de Winsumers vorig seizoen twee keer van verloren. In Sappemeer werd het 3-2 voor de ‘Kraaien’ zoals HSC genoemd wordt en in Winsum werd het zelfs 5-2 voor de bezoekers. Dat zal er uiteraard voor zorgen dat de Winsumers niet zullen denken van, dit zijn drie zekere punten. Ik denk dat er eerder gedacht wordt, tegen HSC is ieder punt mooi meegenomen. HSC had, in tegenstelling tot Hunsingo, een matig optreden in het bekertoernooi maar we weten ondertussen, dat zegt niets. Toch moet Hunsingo, als het met dezelfde elan speelt als vorig seizoen, in staat zijn HSC op een gelijkspel te houden.

Eenrum
gaat op bezoek bij v.v. Hoogkerk. De promovendus treft direct een tegenstander die de ambitie heeft om mee te spelen om de prijzen. Dat is niet iets wat de Eenrumers als doelstelling hebben. Daar is het zich snel naar een veilige plaats in de middenmoot spelen de doelstelling en wat er dan verder gebeurt, ziet men in Eenrum dan wel weer. Het zal lastig worden maar toch, ik denk dat het een gelijkspel wordt in Hoogkerk.

Kloosterburen krijgt het ambitieuze SVZ uit Zeijen op bezoek. Niet dat de geel/zwarte brigade van Albert Noord karrenvrachten aan nieuwe spelers heeft gehaald maar de randvoorwaarden zijn ideaal. Dat geldt ook voor Kloosterburen dat volgens voorzitter Ron Bolt, die dat aan de Steekkrant vertelde, eigenlijk te groot voor de vijfde maar te klein voor de vierde klasse is. De club is qua vereniging een stabiele vierde klasse maar kende vorig seizoen het probleem dat het niet een echte ‘killer’ heeft die er even een doelpunt of twintig inlegt. SVZ beschikt wel over scorend vermogen en daarom denk ik dat de punten mee naar Zeijen gaan al hoop ik uit de grond van mijn hart dat ik ongelijk zal krijgen.

SV Bedum-zondag is het verhaal van het ‘afgeroomd’ team. Twaalf spelers vertrokken, stopten of stapten over naar de zaterdagtak. Dat betekent dat de verwachtingen niet hoog gespannen zijn in Bedum waar handhaven niet eens het belangrijkste is. Het seizoen uitspelen zal namelijk met een selectie van twaalf spelers nog een ‘ hell of a job’ worden voor de Bedumers die met een uitduel tegen het uit de derde klasse gedegradeerde Gruno waar ik op voetbalnoord ook geen selectie zie staan waar ik van denk, daar gaat Gruno de ‘oorlog’ mee winnen. Daarom denk ik dat Bedum met een punt huiswaarts gaat keren
.

Warffum opent het seizoen tegen Kwiek. Gevoelsmatig denk ik dat Kwiek dit jaar bovenin mee gaat draaien. Dat is in Warffum nog even afwachten omdat ook daar tien spelers zijn vetrokken. Dat zorgt voor een gematigd positieve stemming in Warffum. In Bedum zakte Warffum in de tweede helft conditioneel door het ijs en ik denk dat de Warffumers zondagmiddag met een punt blij mogen zijn in de seizoensopening tegen Kwiek.