Ook bij v.v.TLC gaat het weer los

Geschreven door Geert Spaan op . Geplaatst in Prietpraat

We gaan weer los! Vanaf zaterdag gaan de competities 2014-2015 weer van start en beginnen alle clubs weer op nul. Wie heeft zich het beste voorbereid, hoe staan de elftallen/teams ervoor, wie heeft zich versterkt en met welke tactiek gaan trainers de wedstrijden spelen. Allemaal vragen die de komende weken beantwoordt gaan worden.
Ook onze vereniging heeft niet stil gezeten en diverse (organisatorische) veranderingen doorgevoerd. De belangrijkste en grootste organisatorische verandering is doorgevoerd bij de jeugdafdeling. Marcel Bonhof is doorgeschoven naar vice voorzitter en heeft het stokje als voorzitter van het jeugdbestuur doorgegeven aan Jan Siebe Veenstra. Naast Jan Siebe hebben ook Arie Brink, Sjoerd Helmhout, Erik van der Velde en Ben Peper zitting in het jeugdbestuur. Een solide basis om nieuwe doelstellingen te realiseren en vv TLC in de toekomst naar een hoger niveau te brengen.

Met een nieuw jeugdbestuur zijn er ook nieuwe structuren gekomen. De grootste verandering is het intensiveren van het selectiebeleid bij de jeugd. Die was er ook al een beetje, maar er is nu gekozen voor een meer gestructureerde lijn en gaan we zien of we hier de vruchten van kunnen gaan plukken. We zullen ook in de nabije toekomst de meest getalenteerde spelers kwijtraken aan de diverse BVO’s en daarom zullen we als club ons moeten focussen op de grote groep die daar net onder zit. Gezien wat er op dit moment rondloopt bij de vv TLC hoeven we ons daar geen zorgen over te maken.

Dat er een nieuwe weg is ingeslagen door het jeugdbestuur is voor iedereen wennen en is mede verantwoordelijk voor diverse vraagstukken, want men is/was dit niet gewend. Zo heeft het jeugdbestuur besloten alle selectieteams een stapje terug zetten. Voor de selectieteams betekent dit dat er komend seizoen niet op hoofdklasse niveau gevoetbald wordt, maar gewoon lekker ballen in de 1e of 2e klasse. Back tot Basic is de term die hier het beste bij past. Zorgen dat de selectieteams weer aansluiting gaan vinden richting hoofdklasse niveau met daarbij verzorgd voetbal. Back to Basic is beginnen om de basis technieken aan te scherpen en, dat is het belangrijkste ingrediënt, plezier krijgen in het voetballen. Een stapje terug doen is helemaal niet verkeerd. Waar we als club wel trots op mogen zijn is dat elk jeugdteam een trainer heeft. Waar diverse verenigingen (nog) vacatures voor trainers op de website hebben staan melden trainers zich bij vv TLC spontaan aan. Dat dit in het begin wel eens leidt tot organisatorische en logistieke problemen ach daar moeten we even doorheen prikken.

De hoofdtrainers voor het komend seizoen kunt u vinden op de website: TRAINERS vv TLC 2014/2015

De voorbeschouwing zoals u deze gewend was gaat in aangepaste vorm verder. Vorig seizoen werd er uitgebreid voorbeschouwd bij TLC zaterdag 1, Vrouwen VR1 en TLC zondag 1 en werd er kort voorbeschouwd bij de jeugd en de zaalafdeling. In de voorbeschouwingen die nu gaan volgen wordt alleen voorbeschouwd bij TLC zondag 1 (het vlaggenschip) en de rest wordt even kort genoemd. De voorbeschouwingen zijn ook het komend seizoen weer te lezen op Tweenul.nl en Puurvoetbal.nl

Komend weekend starten de diverse (jeugd)teams  met hun competitie. Er zijn ook teams die een bekerwedstrijden spelen en de kabouters (bij de KNVB genaamd MP1) gaan naar Opende voor een MINI pupillen toernooi. Opvallend is dat zowel zondag 1 als VR1 als zondag 4 spelen tegen VVK uit Groningen, Detail!

We beginnen met de thuiswedstrijden op zaterdag 6/9. De zaterdagochtend begint al om 9:00 met de bekerwedstrijden TLC D2 – Peize D2 en TLC E3 – VEV’67 E3. Om 10:30 de bekerwedstrijd TLC F1 – GOMOS F1 en vanaf 12:30 beginnen de vrouwen aan hun competitie; om 12:30 TLC VR2 – LEO (Loon) VR1 en om 14:30 trappen TLC VR1 en VVK VR1 af voor hun eerste competitieduel.

Op zondag 7/9 staan er 2 competitieduels op het programma te weten om 10:00 TLC 5 – Haulerwijk 3 en om 11:00 TLC 4 – VVK 4.

De uitwedstrijden is ook een mix van beker- en competitiewedstrijden. TLC C1 gaat naar Roden en speelt de competitiewedstrijd om 9:00 tegen ONR C1, TLC D3 speelt op dezelfde tijd ook in Roden, maar speelt 500m verderop een bekerwedstrijd tegen Roden D3, C2 gaat naar Groningen en speelt voor de competitie om 9:00 tegen de fusieclub Stadspark C1 (fusie de Vogels/Gronitas). Om 10:00 is er de bekerwedstrijd VEV’67 E2 – TLC E2 om 11:25 speelt TLC D1 in Drachten hun 1e competitiewedstrijd tegen ONB D1. F2 gaat voor de beker naar Marum en speelt om 11:30 tegen Marum F2, TLC B1 gaat voor haar 1e competitieduel naar Kollum en neemt het daar op tegen de plaatselijke B1 en speelt daar om 12:00. In Boerakker staat om 14:30 de burentwist tussen Boerakker 1 en TLC zaterdag 1 op het programma. Gaan we even terug naar de 1e wedstrijd een jaartje terug toen werd het maar liefst 7-0 voor Boerakker. Hoe zal TLC zaterdag het nieuwe seizoen dit jaar gaan openen? TLC zaterdag 2 begint haar competitie op een wel heel ongebruikelijk aanvangstijd van 17:00 uur in Groningen tegen het 16e! Team van The Knickerbockers.

Op zondag 7/9 staan er 3 uitwedstrijden op het programma. TLC zondag 2 speelt om 11:30 tegen Velocitas 1897 3, TLC zondag 3 gaat naar Norg en speelt daar om 14:00 tegen GOMOS 3 en TLC zondag 1 gaat op bezoek bij VVK 1 aanvang 14:00 uur.

 VVK 1 – TLC zondag 1

Na het kampioenschap in de 5e klasse is vv TLC zondag 1 dit seizoen ingedeeld in de 4e klasse C. Een klasse waar met gemengde gevoelens op gereageerd heeft omdat er maar 1 derby te bewonderen is en dat is tegen SVMH. Wedstrijden tegen buurverenigingen als Zevenhuizen, Nieuw Roden en Zuidhorn brengen meer geld in de kantine lade dan spelen tegen, met alle respect, vv Meeden of BATO. Zeker in deze tijden zijn naast de sponsor gelden ook de inkomsten van de kantine een bron van inkomsten voor een voetbalclub. De KNVB mag, nee moet zich, in deze tijden, daar meer van bewust worden en ook meer oog voor hebben. Een kritisch nootje als je als club dit wel hebt aangegeven, maar voor de 2e keer op rij je favoriete indeling niet krijgt.

Zondag de start van de competitie in Groningen op sportpark Het Noorden tegen VVK. Hoe vv TLC er voor staat gaan we de komende weken zien, maar dat er aanvallend ingeleverd is moge duidelijk zijn. Zo is er afscheid genomen van het topschutter duo Stefan van leeuwen (FC Grootegast) en Sale Rozema (Boerakker) heeft Ramon Sinnighe een Sabatical genomen, is Benjamin van Aurich verhuisd naar VEV’67, voetbalt Patrick Bosman nu bij vv TLC zaterdag en is Tobias Huyink gestopt na een zware knie blessure. Dat is bijna de volledige as van het team van vorig jaar. Maar het mooie van onze club is dat er zich ook weer nieuwe spelers aanmelden zoals Rienk Tuithof (FC Grootegast), Kevin van Wijk (ONR), Roy de Vries (Leekster Eagles), Remco Been (CSVH), Hylke de Jong (CSVH) en Tico Emerencia (GRC Groningen) en jeugdspelers (Martijn Kuiper) doorbreken zodat vv TLC zondag 1 weer een goed elftal de weide in kan sturen. Gaat vv TLC zondag 1 met de volle winst aan de haal? We gaan het zien a.s. zondag.

VVK, voetbal vereniging Korreweg, is een roemruchte club. Wie kent niet het groen/zwart van VVK. Elk jaar doet VVK wel mee om een prijs en dat zal ook dit jaar weer zo zijn. Na een blik op de VVK website wordt wel snel duidelijk dat VVK in 2 duels 18x heeft gescoord en 0 tegen heeft gekregen. vv Meeden werd met een 10-0 nederlaag naar huis gestuurd en KRC werd in Kantens op een 0-8 nederlaag getrakteerd. Kortom er zit wel scorend vermogen in de ploeg van elftalleider Gerry Terpstra.

vv TLC zaal afdeling

 

Diverse zaalteams zijn al in actie geweest, maar was de tijd te krap om hen mee nemen in de voorbeschouwing. Vanaf volgende week gaan we ook de zaal afdeling weer meenemen in de voorbeschouwing