Zaterdag 5D: Puntje voor Ezinge en Zeester met lege handen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een totaal van zevenentwintig verenigingen wel heel veel voorbeschouwing worden.
Ezinge krijgt zaterdagmiddag in Feerwerd Potetos op bezoek. Bij Ezinge is er dit seizoen het een en ander veranderd. Jasper Dijkstra, Ewart Gerritsen en Roderick ’t Hoog keerden weer terug in de selectie. Dijkstra en Gerritsen verbleven een paar maanden, in het geval van Jasper Dijkstra bijna een jaar, in het buitenland. Het ontbreken van deze twee spelers met scorend vermogen zorgde voor een teleurstellend seizoen die de ploeg onder leiding van trainer Johan Middel graag wil rechtzetten. Potetos is echter een beetje een onbekende tegenstander zodat ik op een remise gok in het duel Ezinge-Potetos.
In Zoutkamp wordt het geen remise. v.v. Zeester krijgt namelijk Amicitia VMC op bezoek als een ploeg met ambitie. De Amicitianen hebben zich aardig weten te versterken en waren in de beker te sterk voor Potetos, VVSV’09 maar verloren van Harkstede-zaterdag. Maar zoals bestuurslid Sjoerd Steegstra vorig week al zei, zowel bij winst als verlies gaan de doppen van de flesjes. Dat zal morgen, na een zeer waarschijnlijke nederlaag, daarom ook gewoon gaan gebeuren.