Winst voor SV Marum en Fc Grootegast en FC LEO pakt punt in Anjum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een totaal van zevenentwintig verenigingen wel heel veel voorbeschouwing worden.
FC LEO speelt ook dit seizoen in een voornamelijk uit Friese opponenten bestaande poule. Niekerk is verder de enige Groninger ploeg in deze competitie die de Leensters zaterdag naar Anjum brengt. De Friezen spelen, nadat het in seizoen 2011-2012 degradeerde, dit seizoen voor het derde seizoen in de vierde klasse maar waren vorig seizoen dicht bij een terugkeer naar de derde klasse. In de nacompetitie sneuvelde het echter tegen SC Joure. De Leensters zijn dus gewaarschuwd, Anjum is een sterke opponent die natuurlijk niet met puntenverlies wil beginnen. Daarom denk ik dat FC LEO met maximaal een punt huiswaarts keert.
Als eerste ‘vreemde eend’ in bijt nemen we SV Marum ook mee in deze voorbeschouwing. Marum speelde een wisselvallige voorbereiding maar de ploeg van Marcel Poll en Kees Pranger raakt op stoom. Zaterdag spelen de Marumers niet omdat het duel met Helpman is uitgesteld tot dinsdag 9 september. Een lastige tegenstander omdat de promovendus waarschijnlijk nog in een ‘flow’ zit en daarom volle bak gaat spelen. Volle bak omdat het uit de tweede klasse gedegradeerde Marum favoriet zal zijn waardoor Helpman niets te verliezen heeft. Toch denk ik dat Marum dit duel gaat winnen en de reporter de eerste competitiezege in zijn epistel kan melden.
Fc Grootegast gaat ook mee in de voorbeschouwingen. De ploeg van trainer Johan Wardenier krijgt het gedegradeerde Rottevalle op bezoek. Een pittige tegenstander maar Wardenier gaf donderdagavond aan dat zijn ploeg er klaar voor was. ‘We staan er als groep goed op. We zijn nog niet helemaal compleet maar met de spelers die ik tot mijn beschikking heb moeten we goed voor de dag kunnen komen.” In Grootegast zal de ervaren oefenmeester goed voor de dag willen komen en gezien de training van donderdagavond verwacht ik een zege voor de thuisploeg.