Zaterdag 3C: Geen punten De Fivel en Noordwolde en winst voor Godlinze

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een totaal van vierentwintig verenigingen wel heel veel voorbeschouwing worden.
De Fivel gaat zaterdag op bezoek bij Lycurgus. Een pittige tegenstander voor de ‘Riepsters’. Arnold van der Kooi, trainer Lycurgus, sprak in de voetbalbijlage van de Westerkrant namelijk de woorden dat hij met zijn team om de prijzen wil spelen. Vorig seizoen werd het een nipte 1-0 overwinning voor Lycurgus dat ook morgen licht favoriet zal zijn. Een stunt zit er echter altijd in maar gezien de bekerresultaten van de stadjerders verwacht ik toch dat Lycurgus de ploeg van Ronald Vermeulen met lege handen naar Zeerijp zal sturen.

Voor Godlinze staat er bij het debuut in de derde klasse een streekderby op het programma. De Pelikanen uit Appingedam komt namelijk naar Godlinze. De Pelikanen speelden vorig jaar nog in de nacompetitie om een plaats in de tweede klasse. Het duel tegen de Damsters zal dan ook een aardige testcase zijn voor Peter Ernst en zijn mannen die zaterdag in het bekerduel tegen Corenos nog een stevige 5-1nederlaag moest incasseren. De eerlijk gebiedt echter te zeggen dat Godlinze toen nog niet volledig was en vandaar dat ik denk dat de drie punten in Godlinze blijven.
 
Noordwolde gaat zaterdag op bezoek bij Aduard 2000. De Aduarders degradeerden vorig seizoen uit de tweede klasse en wil daar graag op korte termijn in terugkeren. Noordwolde heeft een andere doelstelling want trainer Roy Kamps, die aan zijn eerste klus als hoofdtrainer begint, heeft zich tot doel gesteld om zich met Noordwolde zo spoedig mogelijk veilig te spelen. Punten in een uitduel tegen een van de kanshebbers voor de bovenste plaatsen worden bonuspunten genoemd. Dat zal zaterdag niet anders zijn hoewel ik denk dat Aduard 2000 als overwinnaar van het veld stapt.