Zaterdag 2J: Loppersum gelijkspel en winst voor 'Hera'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een totaal van vierentwintig verenigingen wel heel veel voorbeschouwing worden.
SC Loppersum krijgt voor de seizoensouverture direct een pittige tegenstander op bezoek. De ploeg van trainer Jaap Danhof moet het namelijk opnemen tegen degradant Noordscheschut. De Drenten schommelen de laatste een beetje tussen de tweede en eerste klasse. Noordscheschut speelde vanaf het seizoen 2005-2006 in de eerste klasse maar degradeerde na het seizoen 2010-2011 naar de tweede klasse. Na een seizoen was Noordscheschut weer terug maar nu twee seizoen later is het wederom gedegradeerd. SC Loppersum begint aan zijn vijfde seizoen in de tweede klasse. Dat mag voor een kleine vereniging als een prestatie van formaat mag worden gezien. Jaap Danhof hoopt op, zo viel in de Ommelander Courant te lezen, een plaats in het linkerrijtje wat een prima prestatie zou zijn. Prognose: Loppersum-Noordscheschut eindigt in een gelijkspel.
De Heracliden staat aan de vooravond van een uniek moment in de geschiedenis van de club uit Uithuizermeeden. Een paar dagen nadat het zijn tachtigste verjaardag heeft gevierd speelt het voor de eerst in de historie in de tweede klasse. In een zinderende kraker tegen Vitesse ’63 uit Koekange  bleek ‘Hera’ de sterkste te zijn zodat het avontuur in de tweede klasse nu voor de deur staat. Direct een aardig affiche in Uithuizermeeden want The Knickerbockers komt op bezoek. Niet direct een tegenstander van, die pakken we wel even. De thuisploeg zal vol aan de bak moeten om de punten in eigen huis te houden. Gesteund door het eigen publiek zie ik ‘Hera’ echter tegen half vijf als overwinnaar het veld af stappen.