Met dank aan de sociale media ( deel2 )

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het mooie van de sociale media is dat je soms zomaar iets in de schoot geworpen krijgt. Zo kwam ik via een bericht op de facebook terecht bij www.westerkrant.nl. Een krant die uitkomt in de omgeving van Hoogkerk en mij via een schat aan informatie bod m.b.t het naderende voetbalseizoen.

Pelkaan S is de te kloppen ploeg in de vierde klasse C voorspelt Pascal Mulder die zijn tweede seizoen als trainer/coach van de ambitieuze voetbalclub uit Oostwold ingaat. Mulder verwacht dat zijn ploeg met tegenstanders te maken krijgt die tegen de kampioenskandidaat willen stunten. De trainer, die eerder bij DIO Groningen en Pelikaan S actief was, ziet dat als het grootste gevaar voor zijn ploeg. ‘Dat zal mijn grootste taak worden. Ik moet er voor zorgen dat het team ieder duel geconcentreerd speelt. Ze hebben bijna allemaal op een hoger niveau gespeeld maar zullen er ook in de vierde klasse iedere wedstrijd weer moeten staan.

De trainer van CSVH, Ron Kramer, hoopt zich met zijn team dit jaar rechtstreeks te plaatsen voor de nacompetitie. De tweede klasser had vorig seizoen het geluk dat Groen Geel ook de nacompetitie voor klassenbehoud moest spelen zodat de zaterdagclub uit Hoogkerk om promotie mocht spelen. Dit jaar dus op eigenkracht dus voor Ron Kramer die dat met een selectie die wat verandert omdat er spelers zijn vertrokken en gekomen. Een selectie waar Kramer alle vertrouwen in heeft en die in staat moet worden geacht om promotie naar de eerste klasse te realiseren.

Trainer Bennie de Jong is duidelijk met de uitspraak, ik heb gefaald als we niet minimaal een periodetitel pakken. De selectie van PKC’83 is ten opzichte van vorig seizoen wat spelers kwijt geraakt maar De Jong kon een aantal nieuwelingen verwelkomen die de selectie in zijn ogen sterker heeft gemaakt. Een uitspraak waaruit blijkt dat de aan zijn derde jaar bij PKC’83 een duidelijk vertrouwen in zijn de spelersgroep heeft. Verder denkt dat de oud-prof dat VEV’67, Oranje Nassau en DZOH vol voor de titel zullen gaan.