Met dank aan de sociale media ( deel1 )

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het mooie van de sociale media is dat je soms zomaar iets in de schoot geworpen krijgt . Zo kwam ik via een bericht op de facebook terecht bij www.westerkrant.nl. Een krant die uitkomt in de omgeving van Hoogkerk en mij via een schat aan informatie bod m.b.t het naderende seizoen.

Za las ik dat Theo Migchelsen, trainer Groninger Boys, verwacht dat zijn team het lastig gaat krijgen in de tweede klasse K. Groninger Boys zag een vrachtwagen vol spelers, waar doelpuntenmachine Freddy de Grooth er een van was, vertrekken en men moet op West End  bouwen aan een nieuw team. Migchelsen denkt dat het  een  zwaar seizoen wordt maar gaat  toch voor een plaats in de nacompetitie.

Lycurgus-trainer Arnold van der Kooi wil minimaal een periodetitel binnenslepen. Twee zou helemaal prachtig weet ook van der Kooi.Dat betekent dat je bijna verzekerd bent van het kampioenschap. Er vertrokkken wat en er kwamen wat spelers bij zo vertelde Arnold van der Kooi in de Westerkrant, die met Lycurgus ook dit seizoen garant wil staan voor verzorgt voetbal.

Een zware indeling noemt Ton Rozema de competitie waar hij met Zuidhorn-zaterdag in terecht gekomen is. ‘We gaan strijden voor wat we waard zijn, vertelde Rozema die al 26 jaar als trainer actief is. De ervaren trainer hoopt dat hij met zijn ploeg zo lang mogelijk om de prijzen mee zal spelen.

Zuidhorn-zondag is weer terug aan het ‘front’. Een jaar van afwezigheid was lang genoeg vonden Sjaak Nap en Stefan Plenter. Het duo hoopt om zo snel mogelijk met Zuidhorn-zondag de vijfde klasse te verlaten en heeft van de KNVB voor dit seizoen dispensatie gekregen om de groep te trainen. Dit omdat beide de cursus TC3 gaan volgen.

Een plaats bij de eerste zes moet mogelijk zijn met Aduard 2000. Dat is althans de mening van trainer Rob Vliek die eerder trainer in Aduard was. Vliek kwam terug van ACV en ziet het als een uitdaging om van een verjongde selectie een hecht team te maken die op korte termijn weer in de tweede klasse terugkeert.