Stedum en Hunsingo met volle buit naar volgende ronde.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de meeste verenigingen in het ‘Ommelandergebied’ is het bekeravontuur over. VIBOA, SV Bedum-zaterdag, Loppersum, De Heracliden, Corenos, SIOS, Stedum en Hunsingo zijn de clubs die doorgaan naar de volgende ronde.

Stedum gaat ook door naar de volgende bekerronde. De Stedumers waren ingedeeld in een poule met Rood Zwart Baflo, TLC en vierde klasser Middelstum. Nadat de ploeg van trainer Leendert Nieborg op zaterdag 30 augustus het uitduel tegen Rood Zwart Baflo met 3- 1 had gewonnen werd op dinsdag TLC met 3-2 verslagen. De donderdag stond vervolgens in het teken van de ‘streekderby’ tegen Middelstum. Pikant detail was dat bij de Middelstumers Siebrand Dijkema meespeelde. Dijkema stond jarenlang bij Stedum in de spits maar was door zijn verhuizing naar Middelstum in zijn woonplaats gaan voetballen. Minimaal een punt moest Stedum halen om zeker van de poulewinst te zijn en wat ook daadwerkelijk lukte. Sterker nog de Stedumers gingen, door een 3- 1 zege met de volle mep aan punten door naar de eerste KO-ronde.

Dat met de volle buit naar de eerste KO-ronde gaan lukte Hunsingo ook. Elftalleider Harry Dekker noemde het als hoogstgeplaatste ploeg een beetje aan je stand verplicht zijn. Hunsingo won zijn eerste wedstrijd met 1-4 in en van Haren en won op donderdag thuis met 5- 1 van Blauw-Geel’ 15. Zondag werd het in Zevenhuizen 5-3 voor de Winsumers die hopen in de volgende ronde op sportpark Schilligeham een aansprekende tegenstander te treffen. Dit, omdat het is zoals Harry Dekker het zei, je toch wel weet dat je de beker niet gaat weten en je er daarom dan maar beter via een leuk affiche uitgeknikkerd kunt worden.