Mazzel voor 'Hera', stuntende Corenos en SIOS schudt 5E wakker

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de meeste verenigingen in het ‘Ommelandergebied’ is het bekeravontuur over. VIBOA, SV Bedum-zaterdag, Loppersum, De Heracliden, Corenos, SIOS, Stedum en Hunsingo zijn de clubs die doorgaan naar de volgende ronde.

Voor De Heracliden werd het nog even ‘linke’ soep of er een vervolg van het bekeravontuur in zou zitten. De tweedeklasser voetbalde volgens teamleider André Heslinga slap en onzorgvuldig tegen vierdeklasser Opende en verloor volkomen terecht met 4-3. Winst tegen GEO en SC Scheemda zorgden echter voor zes punten. Omdat SC Scheemda zaterdag zo ‘vriendelijk’ was om van GEO te verliezen gaat de ploeg van Jan Medema door naar de 1e KO-ronde.

Corenos zorgde zaterdag voor een stunt door derdeklasser Godlinze uit het bekertoernooi te knikkeren. De Roodeschoolsters stonden voor het duel tegen de ,Glinsters' op drie punten omdat er een week eerder van ZEC verloren werd. Een ruime winstpartij tegen Holwierde (6-0) bracht Corenos echter weer in de race voor de poulewinst. De ploeg van trainer/speler Erik Zuidema ‘zwijnde ‘ in het begin van het duel nog even maar was na de openingstreffer oppermachtig tegen de derdeklasser. Het werd uiteindelijk 5- 1 voor Corenos dat op basis van een beter doelsaldo dan ZEC en Godlinze als winnaar uit deze poule doorgaat.

SIOS bekert ook door en dat mag als een regelrechte sensatie worden gezien. In een poule met twee vierdeklassers ongeslagen als eerste eindigen verdiend een compliment. De vijfdeklasser speelde gelijk tegen Mamio, won in Wagenborgen tegen de plaatselijke Boys met 3-5 en won zaterdag tegen GVAV Rapiditas-zaterdag met 3- 1. Zeven punten dus voor de ploeg uit Sauwerd dat hier mee aantoont dat er in de vijfde klasse E absoluut met dat ‘cluppie’ uit Sauwerd rekening gehouden moet worden