Een jong VIBOA, een tevreden Wollerich en 'makkie' voor Loppersum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de meeste verenigingen in het ‘Ommelandergebied’ is het bekeravontuur over. VIBOA, SV Bedum-zaterdag, Loppersum, De Heracliden, Corenos, SIOS, Stedum en Hunsingo zijn de clubs die doorgaan naar de volgende ronde.

VIBOA gaat als nummer twee in zijn poule verder. De Winsumers speelden gelijk tegen hoofdklasser ACV, wonnen van Omlandia en speelden zaterdag met 3-3 gelijk tegen zondag eersteklasser Nieuw Buinen. Dat zorgde voor een aantal van vijf punten uit drie duels. Een meer dan het ieder jaar weer ambitieuze Nieuw Buinen dat zich dus uitgeschakeld zag worden door een jong Viboa. Bij de Winsumers ontbraken zaterdag namelijk Niels van Dalen, Marcel Pannekoek en Jeroen Carmio nog. Kortom een prima prestatie van de ploeg van trainer Zephnad Wattimury en zijn assistent Marnix Bakker.

SV Bedum-zaterdag eindigde ook als tweede in zijn poule achter Drachtster Boys. De ploeg van René Wollerich was zaterdag met 3-0 te sterk voor WVV en had een week eerder ook al met 3-5 van Rolder Boys gewonnen. In de Ommelander Courant viel te lezen dat Wollerich tevreden was over het vertoonde spel van zijn ploeg en wat dat betreft de competitie voor de Bedumers mag beginnen.

Dat SC Loppersum een ronde verder is in het bekertoernooi is niet vreemd. De ‘Lopsters’ staan de laatste jaren bekend als een ploeg die het goed doet in het bekertoernooi. Dit jaar was de tegenstand niet echt groot maar steeds door bekeren kan geen toeval zijn. Dat heeft ook met een stukje fitheid te maken waar bij de tweede klasser veel aandacht aan wordt besteed. Zo krijgt trainer Jaap Danhof in de voorbereiding ondersteuning van Geert Jan Reinders die als looptrainer aan Artemis uit Winsum verbonden is. Maar zoals gezegd dit jaar had de tweede klasser een makkie. Tegen Niekerk, SJS en Veendam 189 4 werd drie keer gewonnen zodat de formatie van Danhof fluitend door zijn poule wandelde.