Zaalvrouwen Drachtster Boys: doelstelling Beker- en landskampioen

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de zaaldames van Drachtster Boys die uitkomen in de Landelijke Eredivisie was het seizoen 2013-2014,  het seizoen van net niet. In de laatste competitiewedstrijd namen de zenuwen de overhand. In een bomvolle Lasconhal in Drachten werd niet verloren, maar door het gelijke spel moesten er beslissingswedstrijden worden gespeeld tegen Pernis en Os Lusitanos. Os Lusitanos trok hierbij aan het langste eind. Ook werd de landelijke bekerfinale nog verloren van Pernis. Drachtster Boys eindigde met lege handen, maar wel met een grote portie leermomenten. Want ook verliezen moet je leren.
Dit seizoen ligt de focus op de vooraf gestelde doelstellingen. Beker- en landskampioen van Nederland  worden. Dit seizoen zullen 10 clubs uitkomen in de landelijke Eredivisie en is er voor gekozen om Play-Offwedstrijden te spelen tussen de beste vier ploegen. Dansschool Biersteker is gefuseerd met FC Plubos en er zijn twee nieuwe clubs bijgekomen; Reiger Boys  en Drs. Vijfje (Groningen).

De selectie van de zaalvrouwen van Drachtster Boys is uitgebreid met Marieke van Toledo (zus van Esther), Anita Vellema (vanuit het TalentenTeam) en de terug gekeerde Brenda Eefting uit het tweede team.  Vera Veelers zal helaas dit seizoen niet in actie komen. Zij gaat herstellen van een kruisbandblessure. De Talenten Esra van der Heide, Sanne Bijlstra en keepster Margrythe Beute trainen nu alvast mee met de selectie, zodat ook de toekomst is gewaarborgd.

De staf bestaat ook dit jaar uit trainer-coach Jos Alkema en teamleider Cor Kramp. De functie van teammanager is voor dit seizoen een duo-job geworden. Kim Gall, die aan het eind van afgelopen seizoen gestopt is met zaalvoetballen, zal dit samen met Conny Oosting-Wildeboer gaan verzorgen.

De voorbereiding is inmiddels drie weken in volle gang. De vrouwen hebben een drietal oefenwedstrijden gespeeld tegen herenteams  en deelgenomen aan het Gideon van Ligten-toernooi in Groningen. Aankomend weekend volgt nog een trainingskamp op Ameland. Daarna start de competitie op 12 september met een uitwedstrijd in Schiedam tegen bekerwinnaar Pernis.

De thuiswedstrijden worden op vrijdagavond om 21.15 uur gespeeld in de Lasconhal (voorheen Korfbalhal) in Drachten. De eerste thuiswedstrijd is op 19 september tegen nieuwkomer Reiger-Boys.

Het volledige wedstrijdschema is te vinden op de website van Drachtster Boys.  Alle wedstrijden zijn live te volgen via de Twitter accoount @DFTda1. Meer informatie en het volgen van de zaalvrouwen kan via de Facebook pagina Drachtster Boys Vr1, waaronder foto’s van de volledige selectie en verslag van het aankomende trainingskamp op Ameland.