Omlandia moet ACV verrassen voor verlenging bekeravontuur

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Na de eerdere bekerremise van vorige week tegen Nieuw Buinen (1-1), werd dinsdag de tweede poulewedstrijd met 2-1 verloren van VIBOA. Op deze zege viel gezien de kansenverhoudingen weinig af te dingen, al blijft voetbal dikwijls erg onvoorspelbaar. Wellicht kan dat gegeven zaterdag ook een strohalm bieden aan Omlandia. In eigen huis moet er namelijk gewonnen worden van zaterdaghoofdklasser ACV om een vervolg aan het bekeravontuur te kunnen geven.

Door Merijn Slagter

Met een ietwat aangepaste opstelling ten opzichte van het duel met Nieuw Buinen ging Omlandia de strijd in Winsum met VIBOA aan. Toen na afloop de balans kon worden opgemaakt, bleek dat Omlandia weliswaar efficiënt voor de dag was gekomen, maar dat het geen resultaat had opgeleverd. Jeroen Scholma had de Ten Boersters halverwege de eerste helft op een voorsprong gezet en dit bleek tevens de ruststand. De oplettende toeschouwer merkte echter op dat het aan doelman Devon Harmsma te danken was dat met deze voorsprong de thee gehaald werd. Liefst viermaal stond Harmsma oog in oog met een Winsumer, maar ook even zoveel malen kwam de doelman als winnaar uit de bus. Toch moest ook Harmsma na rust capituleren. VIBOA, waar Déni van Dalsem (vorig jaar nog Omlandia) een basisplaats had, wist een kwartier voor tijd gelijk te maken via Bauke Hoekstra en dat was terecht. In de slotminuut bepaalde Kassim Bizimana met een snoeiharde kopbal de eindstand op 2-1. ,,Waar ik van baalde was dat we tijdens het duel geen langere tijd een constant niveau wisten vast te houden. We zakten mede daardoor te ver door onze ondergrens. We kregen weinig druk op de achterste linie van VIBOA, waardoor we vaak in de problemen kwamen op eigen helft’’, liet Wentink weten. Toch zag de Ten Boerster trainer ook goede dingen. ,,Positief is dat we vooral de eerste helft goede oplossingen hadden in de opbouw. Helaas konden we hieruit bijna geen kansen creëren.’’

Meer kwaliteit

Tegen ACV zal er zoals gezegd een overwinning moeten worden geboekt om door te bekeren, dat dit geen eenvoudige klus is, lijkt op voorhand meer dan duidelijk. De Assenaren waren de afgelopen jaren steevast een subtopper in de Hoofdklasse en beschikken dan ook logischerwijs over meer kwaliteit dan Omlandia. Een flink aantal voetballers kwam onder meer uit voor clubs als FC Emmen of BV Veendam en brengt dan ook de nodige voetbalervaring mee naar sportcomplex Het Stadsbroek. Zo zijn Erwin Buurmeijer en Angelo Cijntje erg bekende namen in de selectie van ACV. De doelpunten moeten ook dit seizoen van de voet van Robin Mulder komen. Hij groeide op bij LTC en is inmiddels alweer toe aan zijn vijfde seizoen bij ACV. In de voorgaande seizoenen wist hij in competitieverband 41 keer het net te vinden. ,,ACV heeft een prima selectie en een dergelijke tegenstander past mooi in onze voorbereiding voor de competitie. We gaan deze wedstrijd in zoals we de afgelopen wedstrijden ook zijn ingegaan, maar met de verbeterpunten die we meenemen uit Winsum. Hiermee willen we weer een stap dichterbij ons startniveau komen’’, laat Wentink weten.

Aardig beeld

Inmiddels krijgt Wentink een steeds beter beeld van Omlandia, iets wat volgende week bij de competitiestart in eigen huis tegen Buitenpost tot uiting moet komen. ,,Ik heb door de vele trainingen, gesprekken en een aantal wedstrijden op competitieniveau een aardig beeld gekregen van de selectie. De sterktes, maar ook de zwaktes van het team en van het individu. Het is een mooie groep om mee te werken en ook het trainingsniveau is erg hoog. We hebben het met elkaar veel over voetballen, in welke fase we zitten op dit moment, hoe we doorgroeien en wat daar voor nodig is binnen het team’’, legt Wentink uit. Dat Omlandia in staat is tot het verrassen van een hoger aangeslagen tegenstander bleek vorig seizoen ook al in een oefenduel tegen ACV, toen de Assenaren in eigen huis met 0-2 verslagen werden door Omlandia. Toch zal het karwei zaterdag pittig worden. Omlandia zal het namelijk moeten doen zonder Peter Wassing en Jeroen Haan. Hierdoor krijgen andere jongens uiteraard weer de kans om zich te laten zien.

Omlandia – ACV begint zaterdag om 14.30 uur aan de Sportlaan in Ten Boer. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Gils.