Hunsingo favoriet, Kloosterburen uitgeschakeld Warffum, Eenrum en SV Bedum nog kans

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Gisteravond, donderdag 28 augustus, stond voor de zondagclubs de tweede bekerwedstrijd in de poulefase op het programma. Een tweede duel dat al een beeld geeft van wie er nog kansen maakt om verder te bekeren en wie zijn derde bekerwedstrijd echt als een oefenduel mag beschouwen.

Het moet wel raar lopen wanneer Hunsingo in zijn poule niet als winnaar uit de bus komt. De Winsumers wonnen ook hun tweede bekerwedstrijd en gaan met zes punten aan de leiding. Nadat zondag Haren werd verslagen was de derdeklasser gisteravond ook te sterk voor Blauw Geel’15. Op sportpark Schilligeham werd het 5-1 voor de thuisclub. Nog een punt rest Hunsingo van de poulewinst en dat punt moet het halen in het uitduel tegen Zevenhuizen. De vierdeklasser uit het gelijknamige dorp staat met 0 punten uit twee duels onderaan in de poule en zal er ongetwijfeld alles aan doen om puntloos uit het bekertoernooi gekegeld te worden.

Kloosterburen verloor zijn tweede bekerduel donderdagavond in en tegen Harkstede. Zondag verloor de ploeg van trainer Willem Pettinga thuis met 3-1 van Engelbert zodat de vijfdeklasser uitgebekerd is. Dat is iets waar men in Kloosterburen niet lang wakker van zal liggen want Willem Pettinga is een trainer die het bekergebeuren niet als een echt serieuze aangelegenheid ziet. Ooit maakte Willem de opmerking, in het bekertoernooi speel je voor iets wat je als kleinere vereniging nooit zult winnen. Die opmerking geeft duidelijk aan dat Kloosterburen zijn drie bekerduels ziet als voorbereiding op de competitie die op zondag 7 september met een thuisduel tegen SVZ begint.

Eenrum-trainer Ronald Bouwman denkt precies eender als zijn collega van Kloosterburen. Eenrum verloor donderdagavond van De Wȃlden met 3-2 maar is door de zege tegen GVB nog niet helemaal uitgeschakeld. Doordat SVMH van GVB won staan de beide vierdeklassers, Eenrum en SVMH, op plaats 2 en 3 en voert vijfdeklasser De Wȃlden de poule aan. Mocht de Wȃlden zondag bij GVB met twee doelpunten verschil verliezen en de Eenrumers winnen van SVMH dan gaan de roodbaadjes door. Als SVMH wint en De Wȃlden verliest dan gaat de ploeg van trainer Patrick van Nimwegen een ronde verder.

SV Bedum-zondag speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Woltersum. De Bedumers hadden zondag met 0-2 bij Oldambster Boys gewonnen en staan nu op vier punten uit twee duels. Dat geldt ook voor Woltersum dat zondag Warffum met 5-0 klop gaf. De Warffumers wonnen donderdagavond van Oldambster Boys met 5-2 zodat de geelhemden ook nog kans maken om door te gaan in het bekertoernooi. Het doorgaan in de beker is ook voor de ploeg van Dick Visser nog mogelijk. SV Bedum moet zondag Warffum op een stevige nederlaag trakteren en dan hopen dat Woltersum punten laat liggen tegen Oldambster Boys. Bij winst van Woltersum is het echter bijna zeker dat de ploeg van Simon Schuil jr. verder gaat in het bekertoernooi. Mochten de Warffumers stunten in Bedum dan kan ook die ploeg bij puntverlies van Woltersum nog goede zaken doen in deze poule.