Nieuwtjes en verhalen langs de lijn: ZEC uit Zandweer dankzij sponsoren voorzien van nieuwe tenues en ballen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Er liggen vele verhalen en nog meer nieuwtjes op de diverse sportcomplexen. Nieuwtjes die (te) vaak onopgemerkt blijven maar her vermelden meer dan waard zijn en verhalen over een persoon of club waar je van denkt, daar moeten Puurvoetbalonline iets mee gaan doen. Daarom wordt de naam van de rubriek Rondom de veranderd in ‘Nieuwtjes en verhalen langs de lijn bij het amateurvoetbal.”
image-2014-08-29 2
ZEC-selectie in nieuwe inlooopshirts.
Zaterdag stond de eerste bekerronde op het programma. Dat zorgde er voor dat ik naar de wedstrijd ZEC-Corenos mocht. Ik had al begrepen dat Jan Venema uit Winsum de scheidsrechter was. Toen ik rond half twee in Zandeweer binnenreed zag ik de Jan de parkeerplaats opdraaien. Na het handen schudden liepen we even later gezamenlijk naar het complex van de Zandeweer Eppenhuizen Combinatie.

We merkten al snel dat er iets speciaals gaande was want vanuit de verte zagen we enkele spelers van ZEC op een bank staan terwijl een aantal teamgenoten daar weer voorstonden. Duidelijk werd dat de vijfdeklasser in nieuwe tenues werden gestoken door een hoofdsponsor die al een groot aantal jaren aan de club is verbonden.

Bouwbedrijf de Ridder BV. uit Uithuizen, www.bouwbedrijfderidder.nl , stond ook deze keer garant voor de nieuwe tenues en inloopshirts. Wat opviel was dat ZEC van zijn gebruikelijk tenue was afgestapt. Het groen/wit verticaal shirt was er nog steeds maar de witte voetbalbroek was vervangen door een groen exemplaar. Een bewuste keuze vertelde voorzitter Cor Wit. ,,Hoewel het ZEC-tenue al bijna vijftig jaar uit een groen/wit gestreept shirt en een witte voetbalbroek bestaat komt daar nu verandering. Het schoonkrijgen van de voetbalbroeken werd een steeds groter probleem zodat wij bestuur hebben besloten om over te stappen op een groene voetbalbroek. Het is de bedoeling dat we dit gefaseerd binnen de gehele vereniging gaan invoeren.”

Ook trainer Gerard Heun was zeer tevreden over de kleding voor zijn selectie. ‘Hoe je het ook wendt of keert, een mooi tenue geeft je als team en club een bepaalde uitstraling. Dat zie je ook aan het tenue van Corenos. Dat ziet er ook prima uit. Dat geldt ook voor ons en als voetbalvereniging mag je blij zijn met een hoofdsponsor die een goed gevoel bij jou als vereniging heeft.”

Bestuurslid, en speler van het eerste elftal, Pascal Koolhof was ook blij met het gebaar van de hoofdsponsor waar het echter niet bij bleef. ,,Namens Bouwbedrijf de Ridder BV bood Paul Ronde niet alleen nieuwe tenues en inloopshirts aan maar werd het lopende sponsorcontract verlengd tot en met seizoen 2016-2017. Verder heeft onze balsponsor www.herstelbevingsschade.nl , toegezegd ook dit seizoen de vaste balsponsor te zijn bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Wat sponsoren betreft mogen we concluderen dat de verbondenheid met ZEC groot is. Als vereniging zijn we ons er terdege van bewust dat niet alles vanzelfsprekend is en daarom waarderen wij dit gebaar ook zeer. Daar wil ik ook direct onze overige sponsoren noemen want ook dankzij hun inbreng kunnen we als ZEC zaken realiseren die anders onmogelijk zouden zijn.”
Het nieuwe wedstrijdtenue van 1e elftal ZEC
image-2014-08-29 3