Ezinge nog kans, Zeester niet en SV Bedum en VIBOA kansrijk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De eerste twee bekerronden voor de standaardteams in het seniorenvoetbal zijn gespeeld. Zaterdag volgt de derde ronde en Puurvoetbalonline kijkt samen met bezoekers hoe de clubs in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant en van een paar van buiten deze regio er voorstaan.

Ezinge verloor zaterdag met 0- 4 van SC Kootstertille en won dindagavond met 1-2 van Blija. Dat zorgt er voor dat het duel van zaterdag tegen ASC '75 van cruciaal belang wordt. Dat wordt een lastige klus voor het team van Johan Middel die naar Augustinasga, je komt nog eens ergens in een bekertoernooi, mag voor zijn derde poulewedstrijd. Een lastig verhaal omdat er, althans zo beweren velen,in Friesland wat fysieker gevoetbald wordt. Maar je weet nooit hoe een koe de bekende haas vangt dus vandaar de conclusie, Ezinge is nog niet uitgeschakeld.

Dat geldt wel voor Zeester. De ploeg uit Zoutkamp verloor namelijk ook zijn tweede poulewedstrijd. Donderdag 2 1 augustus verloor Zeester thuis met 6- 1 van Boerakker en dinsdag was De Sweach te sterk. In Beesterzwaag werd het 6-0 voor de thuisploeg wat betekent dat Zeester zijn laatste wedstrijd tegen Drogeham als een oefenduel mag beschouwen. Dat geldt niet voor de tegenstander want Drogeham doet met vier punten uit twee duels nog steeds mee om de poule winnend af te sluiten.

SV Bedum-zaterdag kan zich zaterdag plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Om tweede te worden met het dan van WVV uit Winschoten winnen. De Bedumers komen dan op zes punten uit drie duels tegen WVV dat  op vier uit drie blijft staan. Drachtster Boys ontmoet Roder Boys voor zijn laatste poulewedstrijd en de hoofdklasser moet dat klusje tegen de Drenten kunnen klaren. Dus het enige wat voor de mannen van René Wollerich telt is drie punten.

VIBOA  en ACV  zijn bijna zeker van de volgende bekerronde. Beide ploegen staan op vier punten en gezien dat de andere twee teams, Nieuw Buinen en Omlandia, op een punt staan moet VIBOA in staat worden geacht om thuis het broodnodige puntje binnen te halen. Zaterdag is het VIBOA-Nieuw Buinen en Omlandia-ACV waar ook ACV aan een punt genoeg heeft voor de volgende ronde.