KRC weinig kans, SIOS als een brandweer en Stedum op randje poulewinst

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De eerste twee bekerronden voor de standaardteams in het seniorenvoetbal zijn gespeeld. Zaterdag volgt de derde ronde en Puurvoetbalonline kijkt samen met bezoekers hoe de clubs in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant en van een paar van buiten deze regio er voorstaan.

KRC werd dinsdagavond op een 1-7 nederlaag getrakteerd. In Kantens was de selectie van Bert Knapper redelijk kansloos tegen vierdeklasser Westerlee. En paar dagen eerder was KRC niet in staat om met representatieve selectie naar Delfzijl te komen zodat dit duel op een later tijdstip zal worden afgewerkt. Niet dat KRC de illusie heeft dat het een ronde verder komt maar meer omdat NEC Delfzijl nog in de race is voor een vervolg in het bekertoernooi. Zaterdag ontvangt de vijfdeklasser het naar de vierde klasse gedegradeerde VVK. Die ploeg staat ook nog op nul punten door zaterdag van Westerlee en dinsdagavond van NEC Delfzijl te verliezen. Wat dat betreft wordt het een wedstrijd om des keizers baar in Kantens tussen twee teams die weten dat het bekertoernooi voorbij is

SIOS uit Sauwerd is aardig begonnen aan het bekertoernooi. De ploeg van trainer Erwin Molog speelde zaterdag gelijk tegen MAMIO en won dinsdagavond met 5-3 van Wagenborger Boys. Dat zorgt er voor dat ‘Sauwerd’ vier punten uit twee duels heeft. Dat is ook het maximaal aantal dat de opponent van zaterdag, GVAV Rapiditas kan bereiken. De bespelers van sportpark Kardinge speelden zaterdag tegen Wagenborger Boys gelijk. Omdat de uitslag van het duel Mamio-GVAV  Rapiditas nog niet www.voetbalnooord .nl vermeldt stond blijft het even gissen naar het puntenaantal van de stadjerders. Dat SIOS, als vijfdeklasser in een poule met twee vierdeklassers, er prima voorstaat, hoeft echter geen betoog.

Middelstum, Stedum en Rood Zwart Baflo zijn drie ploegen uit het ‘OC-gebied’ die in een poule waren geplaats. De Middelstumers waren als vierdeklasser het hoogst ‘ingeschaald’ maar moesten zaterdag tegen TLC met een gelijkspel genoegen nemen. Dinsdagavond verloor het vervolgens in eigen huis van Rood Zwart Baflo dat op zijn beurt op zaterdag klop kreeg van Stedum. Dat zorgt voor een stand waarin Stedum met zes uit twee aan de leiding gaat omdat de ploeg van Leendert Nieborg op dinsdag met 3-2 van TLC won. Vanavond wordt het duel Stedum-Middelstum al vooruit gespeeld omdat Middelstum dit weekend een trainingskamp in Aurich belegd. In theorie heeft Stedum aan een punt genoeg om uit de greep van Rood Zwart Baflo te blijven. De Bafloërs moeten dan winnen van TLC en Middelstum moet met ruime cijfers Stedum zijn eerste nederlaag in het bekertoernooi bezorgen.