Noordpool moet stunten,Poolster is klaar beker en kansen voor Godlinze,Corenos en ZEC

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De eerste twee bekerronden voor de standaardteams in het seniorenvoetbal zijn gespeeld. Zaterdag volgt de derde ronde en Puurvoetbalonline kijkt samen met bezoekers hoe de clubs in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant en van een paar van buiten deze regio er voorstaan.

Noordpool moet zaterdag niet alleen stunten tegen derdeklasser Lycurgus om nog kans te maken op de poulewinst. De ploeg van Willem Kluin is dan verder nog afhankelijk van het resultaat in het duel SGV-WVV. Noordpool verloor dinsdagavond met 4- 1van SGV wat betekend dat het drie punten uit twee duels heeft. Lycurgus heeft er zes uit twee en SGV ook drie uit twee. In theorie zou het dus kunnen dat Noordpool doorgaat maar dan moet het met wel hele ruime cijfers van de derdeklasser uit Groningen winnen. Gezien de dadendrang van de Lycurgianen is de kans klein dat de formatie van Arnold van der Kooi de wedstrijd in Uithuizen laat ‘lopen’ zodat het eerder aannemelijk dat het bekeravontuur voor Noordpool na zaterdag over is.

Dat uitgeschakeld zijn geldt wel definitief voor Poolster. De ploeg van Jeroen de Munck verloor zaterdag thuis tegen VVS uit Oostwold en ging dinsdagavond ten onder tegen De Pelikanen. In Appingedam werd het 2- 1 voor de thuisploeg die daardoor Poolster uitschakelde voor een vervolg in het bekertoernooi. Zaterdag spelen de ‘Spieksters’ thuis tegen TEO uit Ten Post dat door nederlagen tegen VVS en De Pelikanen ook al uitgeschakeld is.

Godlinze staat er het beste voor in zijn bekerpoule met Corenos, ZEC en Holwierde. De ‘Glinzers’ wisten hun beide wedstrijden, tegen Holwierde en ZEC namelijk te winnen. Toch kan de derdeklasser nog niet rustig achterover leunen. Doordat Corenos namelijk met 6-0 van Holwierde wist te winnen staat de ploeg van Erik Zuidema, Frits Meeuwes en Arie Duinkerken op drie punten met een doelsaldo van +5. Godlinze heeft zes punten en een doelsaldo van +2. Dat betekent dat als Corenos zaterdag uit bij Godlinze weet te winnen het normaal gesproken poulewinnaar is. Er zit echter nog een addertje onder het gras. ZEC maakt namelijk bij een ruime zege op Holwierde ook nog een kleine kans op de poulewinst. Dat moet echter wel een hele ruime zege worden maar niets is onmogelijk in voetballand wonderland.