Noordwolde moet stunten en De Fivel en FC LEO uitgeschakeld

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De eerste twee bekerronden voor de standaardteams in het seniorenvoetbal zijn gespeeld. Zaterdag volgt de derde ronde en Puurvoetbalonline kijkt samen met bezoekers hoe de clubs in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant en van een paar van buiten deze regio er voorstaan.

Noordwolde moet zaterdag stunten, wil het een ronde verder komen. De ploeg van trainer Roy Kamps speelde dinsdag met 2-2 gelijk tegen BSVV uit Boven Smilde. Door dit resultaat heeft Noordwolde vier punten uit twee duels. De tegenstander van zaterdag heeft echter zes punten want de zaterdagvereniging uit Hoogkerk won van BSVV en van Be Quick-zaterdag. Tegen BSVV werd het 0-2 en de Esserberg-bewoners werden dinsdagavond met 7-3 verlagen. Dat zorgt er voor dat Noordwolde moet winnen om als poulewinnaar te eindigen. Een loodzware klus die, hoewel niets onmogelijk is, te zwaar zal zijn zodat ik CSVH tip als poulewinnaar.

De Fivel weet dat het in het bekertoernooi uitgeschakeld is. De ‘Riepsters’ verloren dinsdag thuis met 2-1 van Pelikaan S. Die nederlaag gevoegd bij de nederlaag tegen The Knickerbockers zorgen voor nul punten in Zeerijp. Dat zorgt dat het derde duel nu helemaal in het teken van de naderende competitie te staan. Voor dat duel gaat de ploeg van Ronald Vermeulen op bezoek bij Aduard 2000 dat evenals De Fivel al uitgeschakeld is. Aduard verloor namelijk zaterdag van Pelikaan S en speelde dinsdag met 2-2 gelijk tegen The Knickerbockers.

FC LEO speelde dinsdagavond gelijk tegen GSVV. In Gerkesklooster werd het 1- 1. Dat zorgt er voor dat de Leensters klaar zijn qua bekervoetbal want het duel tegen Gorecht heeft alleen maar statistische waarde. Gezien het feit dat Gorecht-trainer Bert Vos het bekertoernooi ook met een korreltje zout neemt kan het voor de Leensters een prima oefenduel worden in aanloop naar een week later als FC LEO het seizoen met een uitduel tegen Anjum begint.