Zondagclubs Ommelandergebied donderdag voor tweede keer in actie in bekertoernooi.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Donderdag 28 augustus, wordt door zondagclubs de tweede bekerronde gespeeld. Ook daar laat Puurvoetbalonline zijn licht op schijnen d.m.v. een korte voorbeschouwing waarbij we een fictief totoformulier invullen.

De zondagclubs spelen dus donderdag hun tweede poulewedstrijd waarin Hunsingo bezoek krijgt van Blauw Geel’15 uit Groningen. Hunsingo won zondag met 1- 3 van Haren en de stadjerders verpletterden vierdeklasser Zevenhuizen met 7- 1. Een duidelijke zege van beide teams wat er voor zorgt dat het qua uitslag een lastig verhaal wordt. Toch denk ik dat de thuisploeg dit duel gaat winnen. Een derde klasser moet thuis van een vijfdeklasser winnen. Of Blauw Geel moet dusdanig versterkt zijn dat het de gedoodverfde titelkandidaat in zondag 5D zal zijn. Ondanks een vraagtekens echter toch een ‘1’.

Kloosterburen verloor zondag van Engelbert. In Kloosterburen werd het 1-3 voor de ploeg die naar de vierde klasse is gepromoveerd. Donderdag komt het team van Willem Pettinga in actie tegen Harkstede. Ook die ploeg verloor zijn eerste bekerwedstrijd want in Stadskanaal werd het 5-0 voor thuisploeg SC Stadskanaal. Dat gegeven zorgt er voor dat het duel tussen Harkstede en Kloosterburen een’2’ krijgt omdat ik door de resultaten van zondag Kloosterburen iets hoger in schat dan Harkstede.

Eenrum gaat naar de Wȃlden voor zijn tweede beker/oefenduel. Eenrum-coach Ronald Bouwman ziet de bekerduels als oefenwedstrijden. Vandaar dat dit duel een ‘1’ krijgt omdat ik denk dat de Friezen, die hun eerste wedstrijd tegen SVMH wonnen, er wel invliegen.

Warffum krijgt Oldambster Boys op bezoek. Warffum ging met 5-0 fors onderuit in en tegen Woltersum en Oldambster Boys verloor met 2-0 van SV Bedum. Dat zorgt dat beide teams moeten winnen omdat anders het bekeravontuur na twee poule-duels al over is. Toch krijgt dit duel een ‘3’

SV Bedum-zondag krijgt bezoek van Woltersum. De ploeg gaat op doelsaldo aan de leiding in deze poule. De ploeg van Simon Schuil jr. zou met een gelijkspel al prima zaken doen in Bedum. Toch denk ik dat de ploeg van Dick Visser als winnaar van het veld zal stappen.