Zaterdagclubs Ommelandergebied staan voor tweede bekerduel (3).

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Morgenavond, dinsdag 26 augustus, wordt door zaterdagclubs de tweede bekerronde gespeeld. Ook daar laat Puurvoetbalonline zijn licht op schijnen d.m.v. een korte voorbeschouwing waarbij we een fictief totoformulier invullen.

 

SV Bedum-zaterdag speelt dinsdagavond thuis tegen hoofdklasser Drachtster Boys. De Bedumers wonnen zaterdag met 5-3 van Rolder Boys en zullen dat kunstje morgen graag willen herhalen. Drachtster Boys is echter geen Rolder Boys. Dus een gelijkspel is volgens mij het maximaal haalbare voor de formatie van René Wollerich dus wordt het een ‘3’.

Voor Viboa staat het duel tegen Omlandia op het programma. De Winsumers speelden zaterdag in Assen gelijk tegen ACV. Dat mocht als een prima resultaat worden gezien voor de jonge ploeg van Zephnad Wattimury. Maar morgen is zaterdag niet en ook Omlandia zal zijn tweede duel proberen te winnen om op die manier zicht te houden op de twee bovenste plaatsen in de poule. Daarom denk ik dat het een ‘drietje’ wordt in Winsum.

 Middelstum krijgt bezoek van Rood Zwart Baflo. De ploeg van Jan Jaap Zijlstra speelde zaterdag gelijk tegen TLC en de Bafloërs verloren van Stedum met 3- 1. Dat zorgt er voor dat RZB moet winnen om nog een rol te spelen maar Middelstum moet ook aan de bak om niet na twee duels al uitgeschakeld te zijn. Want mocht Stedum van TLC winnen en het wordt in Middelstum een gelijkspel dan is Stedum poulewinnaar. Daarom zet ik voor het duel Middelstum-Rood Zwart Baflo een ‘1’ op het ‘formulier.

 Ezinge kreeg zaterdag met 4-0 klop van Kootstertille. Een nederlaag die er voor zorgt dat de ploeg van Johan Middel morgenavond in Blija moet winnen om nog een rol te spelen. Dat geldt echter ook voor de thuisclub die ik door het thuisvoordeel als winnaar tip.