Zaterdagclubs Ommelandergebied staan voor tweede bekerduel (2).

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Morgenavond, dinsdag 26 augustus wordt door zaterdagclubs de tweede bekerronde gespeeld. Ook daar laat Puurvoetbalonline zijn licht op schijnen d.m.v. een korte voorbeschouwing waarbij we een fictief totoformulier invullen.

De Fivel verloor zaterdag met 5-2 van The Knickerbockers. Een nederlaag ondanks dat de ‘Riepsters’ een goede eerste helft spelen. Dat zal de ploeg van Ronald Vermeulen dinsdag twee helften moeten laten zien wanneer Pelikaan S op bezoek komt. De vierdeklasser uit Oostwold wordt door iedereen als kampioen getipt en won zaterdag met 2- 1 van derdeklasser Aduard. Een kunstje wat het tegen De Fivel zal willen herhalen waarbij ik denk dat dit niet gaat lukken. Het duel in Zeerijp krijgt een ‘3’ omdat de thuisploeg thuis meestal wel sterk speelt.

FC LEO gaat naar GSVV dat zaterdag met 3-0 van tweedeklasser Gorecht verloor. Zelf verloren de Leensters met 3-2 van VV Groningen en speelde volgens enkele insiders een prima duel. FC LEO en GSVV zullen niet de illusie hebben dat ze een ronde verder komen en vandaar dat beide trainers nog wat zullen gaan experimenteren in Gerkesklooster. Dat betekent dat dit duel een ‘3’ krijgt.

Noordpool won zaterdag van de zaterdagtak van WVV uit Winschoten. Een duidelijke 4-1zege werd het voor de formatie van Willem Kluin die uiteraard hoopt dat zijn ploeg in Schildwolde weer als winnaar van het veld stapt. Dat moet in theorie kunnen maar op een doordeweekse avond een verre reis maken wil weleens problemen opleveren maar toch, het wordt een ‘2’.

Poolster verloor zaterdag van een opponent, VVS, die ook in de competitie tegenstander zal zijn. Een 2-3 thuisnederlaag werd het voor het team van Jeroen de Munck die morgen met zijn ploeg naar Appingedam reist. Daar wacht De Pelikanen dat zaterdag maar nipt van vijfdeklasser TEO won. Wil Poolster nog een rol spelen dan moet het winnen maar om eerlijk te zijn denk ik dat het een ‘1’ wordt in Appingedam.

Noordwolde won zijn eerste bekerduel tegen de zaterdagtak van Be Quick. Op de Esserberg werd het 3- 1 voor het team van Roy Kamps dat morgenavond BSVV uit Bovensmilde op bezoek krijgt. Derdeklasser BSVV verloor zaterdag met 2-0 van CSVH en vandaar dat het duel in Noordwolde een ‘3’ krijgt.