Zaterdagclubs Ommelandergebied staan voor tweede bekerduel (1).

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Morgenavond, dinsdag 26 augustus wordt door zaterdagclubs de tweede bekerronde gespeeld. Ook daar laat Puurvoetbalonline zijn licht op schijnen d.m.v. een korte voorbeschouwing waarbij we een fictief totoformulier invullen.

VVSV’09 zou zaterdag Harkstede op bezoek krijgen maar dat duel vond geen doorgang. Waar de een sprak over een tekort aan spelers bij de bezoekers werd er door Tweenul gesproken over een afgelasting. Ik ben echter zo vrij om voor de eerste optie te gaan. Dit betekent dat VVSV’09 morgenavond aan zijn bekeravontuur begint als het op bezoek gaat bij Amicitia VMC. De stadjerders voorzagen zich van een stevige kwaliteitsimpuls en wonnen zaterdag met 6- 1van Potetos. Een Potetos wat er overigens ook wat nieuwe spelers had bijgekregen. Voor VVSV’ 09 wordt het dus een lastige klus in Groningen zodat dit duel een ‘1’ op het totoformulier krijgt.

Corenos krijgt morgenavond Holwierde op bezoek. Beide teams verloren zaterdag hun eerste duel. Holwierde verloor van Godlinze en Corenos van ZEC. Beide teams zullen revanche willen nemen voor deze nederlaag maar gevoelsmatig denk ik dat de thuisploeg gaat winnen.

In dezelfde poule ontmoet ZEC en Godlinze elkaar. In Godlinze moet de derdeklasser in staat zijn om ook zijn tweede bekerduel te winnen. Maar toch houden we een slag om de arm. Niet alleen is Ronny Bakker de man in vorm bij de Zandeweerster maar is ZEC-trainer Gerard Heun iemand die wel weer met een tactische vondst kan komen. Vandaar een ‘3’ voor het duel Godlinze-ZEC.
KRC krijgt dinsdag bezoek van het naar de vierde klasse gedegradeerde Westerlee. De oranjehemden wonnen zaterdag met 4-2 van VVK en zijn daarom in Kantens zwaar favoriet vandaar dit duel een ‘2’ krijgt.
SIOS boekte een prima resultaat tegen Mamio. In Sauwerd werd het een 1- 1 gelijkspel. Dinsdag gaat SIOS op bezoek bij Wagenborger Boys dat zaterdag tegen GVAV Rapiditas moest spelen. Op voetbalnoord stond nog geen uitslag van dit duel zodat de kracht van de Boys uit Wagenborgen nog niet bekend is en daarom krijgt dit duel een ‘3’.