Ook zondag wordt er gebekerd in het ''Ommelandergebied

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Dit weekend komen de meeste clubs in actie in het bekertoernooi. Ook de verenigingen in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant komen dan in actie. Twee verenigingen, SC Loppersum en Zeester hebben donderdagavond al gespeeld waarbij Loppersum met 5-1 van Niekerk won en verloor Zeester met 6-1 van Boerakker.

Zondag gaan de clubs uiteraard ook bekeren en gaat Hunsingo op bezoek in Haren waar de club met dezelfde naam als tegenstander wacht. Een duel van een derdeklasser, Hunsingo, tegen een vierdeklasser met ambitie. Een op papier mooi affiche die in mijn beleving door de derdeklasser uit Winsum, die het vorig seizoen formidabel presteerde, gewonnen moet worden. Maar Haren, onder aanvoering van de nieuwe trainer Cor Meijer, zal er alles aan willen doen om in het bekertoernooi zelfvertrouwen te tanken voor de competitie. Dus daarom wordt het een ‘3’ op het ‘totoformulier.

Kloosterburen krijgt Engelbert op bezoek. Een Engelbert dat vorig seizoen kampioen werd in de vijfde klasse de klasse waar Kloosterburen dit jaar in uit zal komen. De thuisploeg, zo leerde facebook, zal nog niet volledig zijn maar Willem Pettinga is een trainer die zegt, je kunt wel zeuren of spelers die er niet zijn maar je kunt beter praten over de spelers die wel aanwezig zijn. Een terechte opmerking van Willem die aan zijn achtste seizoen in Kloosterburen begint. Of Engelbert compleet is weet ik niet maar voor Kloosterburen is te hopen dat Nils Martin en Jordi Rasterhoff nog op vakantie zijn. Dit duo schopte er vorig seizoen gezamenlijk 83 competitiegoals in en mag daarom als ‘doelgevaarlijk’ worden gezien. Daarom zet ik een ‘2’ voor dit duel op het denkbeeldige totoformulier.

Eenrum krijgt GVB op bezoek. Een week na een voor veel Eenrumers ‘zwaar’ weekend spelen de Eenrumers een thuiswedstrijd die ze aan hun stand verplicht zijn om die winnend af te sluiten. Vorig seizoen was de ploeg van trainer Ronald Bouwman ook twee keer te sterk voor de zondagvereniging uit Grootegast en dat verwacht ik zondag ook vandaar een ‘1’ voor Eenrum-GVB.

Warffum gaat naar Woltersum. Een tegenstander die de Warffumers nog twee keer treffen omdat beide teams in dezelfde competitie zijn ingedeeld. Bij Warffum is Simon Bos nu trainer en de Groninger zag diverse spelers stoppen en vertrekken. Dat zorgt er voor dat ik Warffum het duel in Woltersum niet zie winnen van een ploeg die in Simon Schuil jr. een trainer heeft die als interim-trainer bij Omlandia ervaring in de eerste klasse heeft opgedaan. Daarom wordt het een ‘1’ voor Woltersum-Warffum.

SV Bedum-zondag gaat naar Oldambster Boys voor zijn eerste bekerduel. Bij de Bedumers zijn een groot aantal spelers vertrokken waardoor insiders denken dat de zondagtak van Bedum het lastig gaat krijgen. Maar dat dacht men vorig jaar ook van Hunsingo die zich uiteindelijk gemakkelijk staande hield in de derde klasse. Daarom wordt het voor SV Bedum-zondag gewoon een ‘2’ op het totoformulier.