ZEC-Corenos: Blik op 'nieuwsgierig'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Vorig seizoen besprak ik op Puurvoetbalonline vaak de duels waar ik voor de Ommelander Courant, of soms de Oostermoer, langs de lijn stond. Dat gaan we dit jaar weer doen. Dit weekend gaan we wat dat betreft weer los want we gaan ‘bekeren’.
                       

Zaterdag staat in Zandeweer een echte streekderby op het programma. Corenos uit Roodeschool zal dan bij ZEC op bezoek komen voor het eerste duel in de poulefase. ZEC-Corenos is een duel dat ook vorig jaar op het programma stond maar werd het duel in Roodeschool afgewerkt. De eindstand was toen 4-0 in het voordeel van Corenos dat voor aanvang van het seizoen een andere koers was ingeslagen. Erik Zuidema werd als trainer aangesteld met Frits Meeuwes en Adrie Duinkerken als assistenten. In Zandeweer was ook het een en ander veranderd. Daar kwam Gerard Heun als trainer en ‘toefke’ heeft naast dat hij als speler voor Poolster uitkwam ook nog een ‘verleden’ bij Corenos. Een jaar speelde Gerard bij de club uit Roodeschool waar hij later eens van zei, Corenos is een warme club waar ontzettend scherp getraind werd.

Zaterdag zal voor beide teams in het teken staan van de naderende competitie al zit er voor de winnaar van de onderlinge tweestrijd een kans in dat het een ronde verder komt. De andere twee teams zijn namelijk Godlinze waarvan Godlinze nog niet een keer in actie is gekomen en dus nog allesbehalve op elkaar ingespeeld zal zijn.

Daar hebben ZEC en Corenos echter geen boodschap aan als ze zaterdag tegen over elkaar staan met twee ploegen waar toch wat wijzigingen te melden zijn.

Bij ZEC keerden Kjell Posthumus (Noordpool) en de broers Ronny (Poolster) Bakker en Robert Bakker (Warffum) terug op het oude nest. Verder kwam Kevin de Jong over van Usquert dat niet meer verder ging in de standaardklasse. Bij Corenos veranderde er wat in die zin dat doelman Willem Duinkerken de handschoenen definitief uittrok en dat ook Roy Reininga, Daniel Wezeman en Klaas Duinkerken gestopt zijn. Daarom besloot Erik Zuidema om samen met Siert Brontsema en aanvoerder Aalderd Duinkerken sturing te gaan geven aan een verder jonge Corenos-ploeg. Al deze ingrediënten zullen er voor zorgen dat er in beide kampen met spanning naar dit bekerduel wordt uitgekeken als een eerste meetpunt richting het seizoen wat over ruim twee weken voor de deur staat.