SV TEO: Volop in beweging..

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Bij SV TEO is er sinds het begin van het seizoen 2013-2014 aardig wat veranderd. Zo kwam er een nieuw bestuur, werd Jan Afman als trainer aangesteld en werd het hoofdveld in Ten Post in oktober 2013 gerenoveerd.

Bij SV TEO zit men vanaf het begin van het vorig seizoen bepaald niet stil. Naast dat er een nieuw bestuur aantrad en een trainerswissel plaatsvond veranderde er nog meer in Ten Post. Het seizoen 2013-2014 stond namelijk ook in het teken van een samenwerking met v.v. Stedum. Beide jeugdafdelingen konden wel een impuls gebruiken maar zagen het ledental te weinig stijgen. Onder het motto, van twee onderbezette maken we een sterke, ontstond SJO STEO. De samenwerking zorgde er niet alleen voor dat de jeugdteams beter ‘bemand’ werden. Er kwamen meer jeugdleden bij wat door de beide moederverenigingen uiteraard van harte werd toegejuicht.

In oktober 2013 werd ,zoals gezegd, het hoofdveld gerenoveerd wat, zo was veelvuldig te horen, geen overbodige actie was. In de jaren daarvoor moesten er in Ten Post regelmatig duels afgelast worden terwijl er op de velden in de regio met gemak een of zelfs meerdere wedstrijden gespeeld konden worden. Die ellende is echter voorbij en wat er misschien wel mede voor heeft gezorgd dat SV TEO leeft als nooit te voren. Er staat namelijk nog het nodige op stapel in Ten Post. Zo wordt er gewerkt aan een uitbreiding van de douche en kleedruimtes, wordt de kantine/sporthal aan de buitenkant opgeknapt en worden er op korte termijn nieuwe Dug Outs bij het hoofdveld geplaatst.

Maar SV TEO is niet alleen op het gebied van het opknappen van het complex actief ook qua ledenaantal bij de senioren gebeurde er wat in Ten Post. In totaal kwamen er zeven spelers naar de vijfdeklasser die door sommige insiders als een van de kampioenskandidaten in 5E zaterdag wordt gezien. Iets wat trainer Jan Afman niet direct zal roepen maar dat hij graag hoger wil eindigen dan de vijfde plaats in het seizoen 2013-2014 mag duidelijk zijn.

Allemaal positieve geluiden dus in Ten Post waar de selectie vorig jaar ook nog eens in het nieuw is gestoken door Bouwbedrijf Roorda en Veltman. Verder wachten in het bekertoernooi voor SV TEO een thuisduel en twee uitduels wachten. In het bekertoernooi komt op zaterdag 23 augustus derdeklasser De Pelikanen op bezoek en op 26 en 30 augustus gaat het eerste team op reis naar respectievelijk VVS uit Oostwold en Poolster uit Spijk. In de competitie start men met een uitduel tegen Rood Zwart Baflo. Pikant detail aan dat duel is dat trainer Jan Afman tussen juli 2008 en juni 2011 trainer bij de Bafloërs was.