Zomaar even wat 'oefenpotjes'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Dit weekend gaat het echt los met de oefenwedstrijden. De meeste amateurverenigingen komen namelijk dit weekend wel in actie of hebben op vrijdagavond al gespeeld. Puurvoetbalonline pikt er een paar duels uit die voor de liefhebbers van het amateurvoetbal misschien de moeite waard van het bezoeken zijn.

Je moet er een eindje voor rijden maar in Eext staat om 14.30 uur het duel Viboa-SC Loppersum op het programma. De Winsumers zijn daar dit weekend op trainingskamp en krijgen daar bezoek van de tweedeklasser uit Loppersum. Iets dichter bij huis wordt op sportpark ‘De Koepel’ het oefenduel tussen het naar de tweede klasse gepromoveerde Gorecht en eersteklasser Oranje Nassau gespeeld. Het duel op ‘De Koepel’ begint om 14.30 uur. In Uithuizermeeden wordt op papier ook een leuke oefenpot gespeeld. Daar ontmoeten De Heracliden en Appingedam elkaar. De Damsters was samen met Gorecht lang in een strijd om het kampioenschap verwikkeld maar greep uiteindelijk overal naast en komt dit jaar nogmaals in de derde klasse uit. De Heracliden promoveerde wel naar de tweede klasse en pikant detail is dat de huidige hoofdtrainer van De Heracliden, Jan Medema, vorig seizoen nog onderdeel uitmaakte van de technische staf van Appingedam.

Op sportpark ‘Het Noorden’ worden vanmiddag de finalewedstrijden van het Gjaltema-toernooi afgewerkt. Een toernooi waar acht teams aan meedoen waarvan PKC’83 en Pelikaan S de finale wisten te bereiken. Een finale die voor 16. 15 uur gepland staat.

In Spijk wordt ook gevoetbald want daar staat de ontmoeting Poolster-Corenos op het programma. Beide ploegen kregen op donderdag met een afzegging te maken en zochten dus nog een tegenstander. Snel handelen van trainers en leiders zorgde er voor dat er toch gevoetbald kon worden in Spijk waar het duel om 14.30 uur begint.

Omdat het eigen sportpark bezet is gaat Potetos bij SIOS uit Sauwerd op bezoek. Potetos heeft zich volgens de verhalen aardig weten te versterken. Dat maakt het voor de voetballiefhebber misschien aantrekkelijk om te kijken of dat ook daadwerkelijk klopt. Het duel in Sauwerd begint om 14.30 uur.

In Marum wordt zaterdagmiddag het traditionele Zilveren Schoen-toernooi afgewerkt. VEV ’67 1, Aduard 2000, Marum 1, Zuidhorn, FC Grootegast, VEV ’67 2, Opende, Marum 2 zijn de deelnemende ploegen op een toernooi dat om 12.00 uur begint en dit jaar zijn 26e editie kent.

Verder speelt SV Bedum-zaterdag in Winschoten tegen zondag eersteklasser W.V.V. Dit duel begint, in tegenstelling tot de meeste andere wedstrijden, om 18.30 uur.

Dit is zo even een greep uit het ‘zaterdagaanbod’ van een enorme hoeveelheid aan oefenduels die er vandaag gespeeld worden. Een aanbod waar iedere liefhebber van het amateurvoetbal ongetwijfeld iets tussen zal vinden.