Overvol oefenprogramma VVK-zondag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We hebben een overvol programma verteld Danny Mulder als het gaat over de voorbereidingsperiode van VVK-zondag. De ploeg van trainer Gerry Terpstra, vorig seizoen trainer van de reserves van Gruno, begon op zondag 3 augustus met een trainingsdag.
Op zondag werd er door VVK-zondag voor de eerste keer getraind onder de trainer waar hij bij Helpman in de jeugd nog onder had getraind verteld Danny. ‘Ik ken onze nieuwe trainer uit die periode en ik moet zeggen, hij heeft nog steeds dezelfde heldere voetbalvisie.”

Voor de zondagtak van VVK staat er, na een trainingsdag op zondag en trainingen op dinsdag en vrijdag, op zondag 10 augustus een oefenduel op het programma. Op sportpark ‘Het Noorden’ wordt er dan gespeeld tegen Oosterparkers. Het bijzondere aan dit duel is dat Oosterparkers tegenwoordig als zaterdagclub door het leven gaat maar niet te beroerd is om zondag een oefenwedstrijd te spelen. Het duel tussen VVK-Oosterparkers, wat vroeger een ‘wereldberoemde ‘ stadsderby was, begint op 10 augustus om 14.00 uur.

Verder zal VVK deelnemen aan het Gjaltema-toernooi wat op 12, 14 en 16 augustus op sportpark ‘Het Noorden’ door VV Groningen wordt georganiseerd. Daar zal het drie duels afwerken waarna het op zondag 17 augustus zijn oefencampagne afsluit met het duel tegen FVV uit Foxhol.

De wedstrijden op het Gjaltema-toernooi duren overigens 25 minuten en zullen door VVK met een ruime selectie gespeeld worden. Volgens Danny Mulder waakt trainer Gerry Terpstra voor overbelasting omdat er in de oefenperiode verder stevig getraind zal worden.